«Να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του Εθνικού Σχεδίου Δράσης Οδικής Ασφάλειας»

Στη Βουλή η επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου

Με κοινή κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, κατέθεσαν την επιστολή του Τεχνι​κού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, ΤΕΕ/ΤΑΚ, με την οποία ζητά να του κοινοποιηθεί το πλήρες κείμενο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Οδική Ασφάλεια και η πρόσφατη Εθνική Στρατηγική για την Οδική Ασφάλεια.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, στις 03/0221 παρουσιάστηκε, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια. Σύμφωνα με αυτό, επιχειρείται από πλευράς Πολιτείας – σε εναρμόνιση της Ευρωπαϊκής στόχευσης – να καθοριστούν οι βασικές δράσεις της επόμενης δεκαετίας ώστε να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της μείωσης των νεκρών αλλά και των σοβαρά τραυματιών κατά 50% έως το 2030, αλλά και ο μηδενισμός των θανάτων από τροχαία έως το 2050.

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας έχει μελετήσει διεξοδικά την παρουσίαση του υλικού και θέλει να συμβάλλει με τις απόψεις του στην προσθήκη επιμέρους δράσεων, με δεδομένο ότι η Κρήτη είναι στις πρώτες θέσεις των θανάτων από τροχαία συμβάντα ενώ έχει επιπλέον θλιβερές πρωτιές σε παραβάσεις που σχετίζονται με οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, τροχαίους θανάτους με εμπλεκόμενο ένα μόνο όχημα κ.α.

Δυστυχώς το πλήρες κείμενο του σχεδίου δεν υπάρχει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό μέχρι σήμερα, ούτε και η εθνική στρατηγική σύμφωνα με την οποία αναπτύσσεται και αποτελεί εξειδίκευση. Γι’ αυτό και το ΤΕΕ/ΤΑΚ ζητάει να του κοινοποιηθεί το πλήρες κείμενο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Οδική Ασφάλεια με τους συνοδευτικούς πίνακες και χάρτες, καθώς και η πρόσφατη Εθνική Στρατηγική για την Οδική Ασφάλεια σύμφωνα με την οποία συντάσσεται το Σχέδιο Δράσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί