Κορονοϊός: Απομακρύνεται το «Πάσχα στο χωριό» – Προβληματισμός από τους ειδικούς

Πληθαίνουν οι φωνές των ειδικών που ζητούν να μην αρθούν τα μέτρα, καθώς μια επικείμενη ελεύθερη μετακίνηση στο χωριό για τις ημέρες του Πάσχα ενέχει τον κίνδυνο επιδείνωσης της πανδημίας, το τρίτο κύμα της οποίας δεν δείχνει ακόμα σημάδια ύφεσης στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή που σε όλο και περισσότερες πλατείες, σε πολλές περιοχές της χώρας, συρρέουν εκατοντάδες πολίτες σε αυτοσχέδια κορωνοπάρτι, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα από την αρχή της πανδημίας και τα κορωνοπάρτι σε μετρό και λεωφορεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Παπαδάκης παρουσίασε εικόνες απίστευτου συνωστισμού σε μετρό και λεωφορεία, λέγοντας, μάλιστα, πως οι πολίτες τα βάζουν με τους δημοσιογράφους και «έχουν δίκιο γιατί όπως μας λένε δεν τα λέτε όλα. Κι έχουν δίκιο. Όπου υπάρχουν εστίες μετάδοσης θα πρέπει να τα δείχνουμε».

Την ίδια ώρα η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, επιτέθηκε στις επιλογές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας υπογραμμίζοντας ότι το μέτρο του εγκλεισμού θα έπρεπε να είναι το τελευταίο αφού δεν μπορεί να λειτουργήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επεσήμανε ακόμα ότι θα έπρεπε ήδη από τα Χριστούγεννα να ανοίξει η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους για να υπάρχει εκτόνωση, λέγοντας ότι σε όποιες Πολιτείες των ΗΠΑ εφαρμόστηκε λειτούργησε και υπήρξε μείωση κρουσμάτων.

Αναφερόμενη στο λεγόμενο «Πάσχα στο χωριό» υπογράμμισε πως εκείνο που τη φοβίζει είναι το πώς θα πάνε οι πολίτες σε άλλους νομούς, εάν, δηλαδή, θα υπάρξει συνωστισμός στα λεωφορεία, στα πλοία και στα τρένα, με αποτέλεσμα να κολλήσουν τον κορωνοϊό πριν ακόμα φτάσουν στον προορισμό τους.

Αναφερόμενη στα self test η Αθηνά Λινού εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο έχει στηθεί όπως θα όφειλε η Πολιτεία να έχει κάνει, μηχανισμός ιχνηλάτησης μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί