Η ιστορική αλήθεια δεν παραχαράσσεται

Του Μανώλη Συντυχάκη*

Η επιχειρούμενη προσπάθεια της ακροδεξιάς ομάδας «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» να οργανώσει την αισχρή φιέστα απόδοσης τιμών, στους ναζί αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στην εισβολή κατά τη Μάχη της Κρήτης, γίνεται στο όνομα μιας υποτιθέμενης «αδερφοσύνης» (!!!). Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η 80η επέτειος από την αεροπορική έφοδο των Γερμανών στη «Μεγαλόνησο». Η ενέργεια αυτή είναι προκλητική και προσβλητική για τα αντιφασιστικά αισθήματα του κρητικού λαού. 

Φυσικά, αυτή την ενέργεια από κάποιους στηρίζεται παρασκηνιακά ! Πρόκειται για διεθνή ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση η οποία ανήκει επισήμως στις “εφεδρείες” των στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και δηλώνει επισήμως την προσήλωσή της σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ως εκ τούτου, είναι αστεία η επίκληση των τριών ελλήνων, μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης (εν ενεργεία Έλληνες αστυνομικοί), οι οποίοι «κατουρημένοι» από τον φόβο και την θρασυδειλία τους, έκαναν τους ανήξερους, ότι τάχα μου «δεν γνώριζαν» τις προθέσεις της οργάνωσης! Δεν τους ξεπλένουν οι «απολογητικές» δηλώσεις τους. Συμμετέχουν σε νεοφασιστικές οργανώσεις που κύριο στόχο έχουν με τη δράση τους, να «ξεπλύνουν» τα εγκλήματα των Γερμανών κατακτητών από τις φρικαλεότητες που διέπραξαν σε βάρος του αγωνιζόμενου λαού μας, των αμάχων και των γυναικόπαιδων. Αποτελεί προσβολή για τους χιλιάδες νεκρούς, τα εκατοντάδες χωριά σε όλη τη χώρα που καταστράφηκαν ολοσχερώς, τα εγκλήματα που διέπραξε ο ναζισμός στο νησί μας. Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι φίλοι και οι Απόγονοι νιώθουν οργή, αγανάκτηση και αποτροπιασμό.

Οι ομαδικές εκτελέσεις στο νησί μας, στη μαρτυρική Βιάννο, στα Ανώγεια, στη Κάνδανο, οι 62 Μάρτυρες, κ.ά. έγιναν θυσία στον αγώνα για τη λευτεριά. Δείχνουν τη λύσσα του κατακτητή ενάντια στον ανυπότακτο κρητικό λαό, που δεν μπόρεσαν να τον δαμάσουν. Η παρακαταθήκη τους, αποτελεί φάρο – οδηγό για τον σημερινό αγώνα ενάντια στο φασισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, το ρατσισμό, την προσφυγιά, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον καπιταλισμό που αποτελεί τη μήτρα των δεινών. Όλοι εμείς, απόγονοι θυμάτων, φυλακισμένων και εξορισμένων, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ομόθυμα, λαός και νεολαία της Κρήτης, στέλνουμε το μήνυμα : «Να μην τολμήσουν να πατήσουν στην Κρήτη, ούτε να το διανοηθούν ξανά με οποιοδήποτε μανδύα κι αν εμφανιστούν!»

Ογδόντα χρόνια μετά την μάχη της Κρήτης, το ΚΚΕ – αιμοδότης και καθοδηγητής του αντιφασιστικού αγώνα του λαού μας μέσα από το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ, τιμά την εποποιία του κρητικού λαού ενάντια στους Ναζί. Δεν ξεχνάμε ότι ο οργανωμένος λαός έδωσε καίριο πλήγμα στις στρατιές του Χίτλερ που τότε φάνταζε ανίκητος. Η μάχη της Κρήτης, με το αγωνιστικό και παλικαρίσιο φρόνημα των Κρητικών, αποτέλεσε αποφασιστικό παράγοντα στην ήττα της χιτλερικής μηχανής. Η μία ήττα διαδέχονταν την άλλη, συμβάλλοντας έτσι στο τελικό – αποφασιστικό χτύπημα του ναζισμού από τον Κόκκινο Στρατό, με τα 20 νεκρούς και τις ανυπολόγιστες καταστροφές της ΕΣΣΔ. Τους πόνεσε, βλέποντας την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο να κυματίζει στο Ράϊχσταγκ. 

Σήμερα, επιχειρούν να πάρουν την ρεβάνς, με δόλιους τρόπους, έχοντας την προστασία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, γκρεμίζοντας μνημεία του αντιφασιστικού αγώνα και ανεγείροντας μνημεία των Ες Ες, τιμώντας την προδοτική στάση συνεργατών του Χίτλερ, παραχαράσσοντας την ιστορία και νομιμοποιώντας τη δράση φασιστικών ομάδων και κυβερνήσεων, όπως στην Ουκρανία, σε χώρες της Βαλτικής και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. 

Είναι εκτεθειμένη η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και τα κόμματα που δηλώνουν στήριξη, υπερασπίζοντας το ΝΑΤΟ και την ΕΕ εδώ και δεκαετίες. Στηρίζει μια σειρά προγραμμάτων της ΕΕ όπως το «μνήμες Κατοχής». Στηρίζει το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το μέλλον», με έχει στόχο την οργάνωση εκδηλώσεων σε σχολεία της χώρας για να «διδάξει» την Ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από μαρτυρίες ναζιστών και Ελλήνων της Κατοχής, καλλιεργώντας τη λογική των ίσων αποστάσεων σε κορυφαία ιστορικά γεγονότα και τελικά την ανοχή στο ναζισμό. Αυτές οι εκδηλώσεις όχι μόνο έχουν την ανοχή της κυβέρνησης, αλλά η τελευταία συμμετέχει μαζί με τοπικές αρχές και τη γερμανική πρεσβεία. Τον ίδιο στόχο υπηρετούν τα διάφορα ιδρύματα («Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας») και ομάδες «προφορικής Ιστορίας», με χρηματοδοτήσεις μάλιστα από ιδρύματα όπως το «Σταύρος Νιάρχος», που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, μαθαίνοντας (!!!) – όπως οι ίδιοι λένε – στη νέα γενιά να «μπαίνει στη θέση του άλλου». Ποιος τους χρηματοδοτεί ; Μα, η ΕΕ ! Με πακτωλό κονδυλίων, επιβεβαιώνοντας ότι η προσπάθεια για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας δεν βλέπει προς το παρελθόν αλλά κοιτάει προς το μέλλον, με πραγματικό στόχο να βάλει το λαό και τη νεολαία «στη θέση» της αστικής τάξης. Να τους στοιχίσει με τους στόχους της, ιδιαίτερα σήμερα που οι ανταγωνισμοί οξύνονται και οι ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις πολλαπλασιάζονται.

Να γιατί η κυβέρνηση έκανε ότι ούτε είδε ούτε άκουσε, για το γεγονός. Η προκλητική αφωνία της για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αποδεικνύει και την ενοχή της για την ανοχή που δείχνει σε τέτοιου είδους φαινόμενα και εκδηλώσεις.

Να γιατί, τέτοιες ακροδεξιές – νεοφασιστικές οργανώσεις ενθαρρύνονται από τους εμπνευστές τέτοιων δράσεων, τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που προωθούν την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό και ενθαρρύνονται στα πλαίσια του συνολικότερου σχεδίου, να ξαναγραφτεί η Ιστορία σε βάρος της αλήθειας και της πάλης των λαών κατά του ναζισμού.

Η απόπειρα να πραγματοποιηθεί τέτοια εκδήλωση στην Κρήτη, δεν περνάει στα ψιλά. Δεν θα το επιτρέψει ο λαός μας, να βρουν πρόσφορο έδαφος οι υμνητές των ναζί στο νησί μας! Είναι ανεπιθύμητοι ! Δεν θα τους επιτρέψουμε να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού με φασιστικό μίσος, με την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία, που από την ίδια τη φύση της εχθρεύεται το λαϊκό κίνημα.

Το χρέος του λαού μας τιμώντας όσους έδωσαν την ζωή τους για να ηττηθεί το ναζιστικό τέρας, είναι η αταλάντευτη πάλη απέναντι στον ναζισμό, απέναντι στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τον φασισμό, τους πολέμους, την προσφυγιά.

Σήμερα, ο λαός μας, οι λαοί όλου του κόσμου δεν πρέπει να στοιχηθούν κάτω από ξένη σημαία, των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για το μοίρασμα εδαφών, τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Να αρνηθεί τη συμμετοχή της χώρας σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σχεδιασμό για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να υψώσει τη σημαία της διεθνιστικής ταξικής αλληλεγγύης σε άλλους λαούς. Να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων, να κατακτήσει τη λαϊκή εξουσία, το Σοσιαλισμό.

*Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Η ιστορική αλήθεια δεν παραχαράσσεται”

  1. Ελευθερία Μηλάκη

    Είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα Πατρίς ένα άρθρο μιας δημοσιογράφου με τον τίτλο “Πακιστανέ Πακιστανέ σε σημειώνω στο καρνέ” το οποίο πέρα από το ότι ήταν ρατσιστικό, αισθάνθηκα να με θίγει και προσωπικά. Όταν διαμαρτυρήθηκα η κυρία με αγνόησε και έσπευσε να την υπερασπιστεί ο κύριος Μπογδανίδης, συμβουλεύοντάς με να μην μιλάω γιατί “εκτίθεμαι ανεπανόρθωτα” (!) Και τώρα γράφει για τους αλεξιπτωτιστές… Στο συγκεκριμένο άρθρο ο ίδιος είχε δώσει άριστα 10. Τους είχα στείλει μέχρι και φωτογραφία του μικρού μας γιού να κοιμάται αμέριμνος, μαυρισμένος από τον ήλιο, ζητώντας τους να αφήσουν ήσυχους τους Πακιστανούς, τους οποίους όχι μόνο κορόιδευαν, αλλά και έδειχναν απόλυτη κατανόηση σε όσους ήθελαν “να τους ξεβγάλουν”… Θα μπορούσαν να ζητήσουν απλά μια συγνώμη, αντί να με αγνοήσουν και να με εκφοβίσουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί