Αναφορά των βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφική αλλαγή των όρων του «Προγράμματος Τρίτσης»

Στη Βουλή φέρνουν οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη έγγραφο της ΠΕΔ Κρήτης που προειδοποιεί για τους κινδύνους σε βάρος των Δήμων της Κρήτης μετά από την ΚΥΑ που τροποποιεί τους όρους του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Μανόλης Θραψανιώτης, Χάρης Μαμουλάκης, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης κατέθεσαν στον Υπουργό Εσωτερικών έγγραφο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης όπου επισημαίνεται ο κίνδυνος, μετά την αλλαγή των όρων που επιφέρει η τελευταία ΚΥΑ, «η πλειονότητα των περιφερειακών (ορεινών, ημιορεινών αστικών και ημιαστικών) Δήμων της χώρας αλλά και της Κρήτης να μην καταφέρει να αντλήσει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».

Ειδικά τονίζεται ο κίνδυνος πολλοί ΟΤΑ να μην μπορέσουν να εντάξουν κανένα νέο έργο αφού θα καλύψουν το πλαφόν χρηματοδότησης ήδη από τον «ΦιλόΔημο», και οι Δήμοι θα υποχρεωθούν να αλλάξουν το προσανατολισμό και σχεδιασμό τους με τεράστιο διαχειριστικό κόστος. Προτείνεται η κατηγοριοποίηση των δήμων με έμφαση στους περιφερειακούς δήμους, ενώ επισημαίνεται ότι θα πρέπει άμεσα να εξαιρεθούν τα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και αγροτικής οδοποιΐας.

Οι βουλευτές Κρήτης ζητούν άμεσα απαντήσεις και τις σχετικές ενέργειες του Υπουργού Εσωτερικών, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί