Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο λιμενικός που εξιχνίασε το Noor 1

Ο εν λόγω λιμενικός ήταν επικεφαλής στην υπόθεση του «Noor 1» και είχε παραπεμφθεί στο Ναυτοδικείο Πειραιά για υπόθεση ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2019

Τη μη παραπομπή του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη αποφάσισε η Εισαγγελία του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, καθώς σύμφωνα με τη διάταξη του εισαγγελέα «δεν προέκυψε καμία ένδειξη από κάποιο στοιχείο της δικογραφίας ότι τέλεσε την πράξη της παράβασης καθήκοντος που του αποδίδεται».

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω λιμενικός ήταν αυτός ο οποίος ήταν επικεφαλής στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης του «Noor 1» είχε παραπεμφθεί με απευθείας κλήση ενώπιον του Πενταμελούς Ναυτοδικείου Πειραιά για υπόθεση διερεύνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2019.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, που τον παρέπεμπε σε δίκη, ο λιμενικός φερόταν να μην είχε εκτιμήσει σωστά τους κινδύνους της επιχείρησης, με αποτέλεσμα, να τραυματιστούν δύο αξιωματικοί του Λιμενικού, ωστόσο δικαιώθηκε.

«Μετά από ένα ανελέητο κυνηγητό το οποίο υπέστη ο εντολέας μου από συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ σχετικά με την επιχείρηση των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2019, προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες, γνωστές πλέον από τα δημοσιεύματα της ίδιας μερίδας ΜΜΕ, η Δικαιοσύνη τελικά στάθηκε στο ύψος της με την έκδοση της Διατάξεως του κ. Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, με την οποία δικαιώνεται» δήλωσε ο συνήγορος του λιμενικού Παναγιώτης Κάσσης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «αποδείχθηκε ότι μια προαναγγελθείσα, όχι από δικαστική αρχή αλλά από συγκεκριμένων συμφερόντων ΜΜΕ, δίωξη και παραπομπή ακυρώθηκε. Μια προανάκριση, η οποία ήθελε απλά και μόνο να καλύψει τις ευθύνες των ανθρώπων που πραγματικά θέλουν να θεωρούν τα Εξάρχεια ως περιοχή πέραν της δικαιοδοσίας των διωκτικών αρχών και της Δικαιοσύνης, απεδείχθη -τουλάχιστον- έωλη».

«Μια προανάκριση, η οποία, όπως αποδείχθηκε με την έκδοση της Διατάξεως του κ. Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, είχε ως μόνο στόχο την παραπομπή σε δίκη ενός συγκεκριμένου αξιωματικού για πολύ συγκεκριμένους λόγους» σχολίασε ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί