Ένταση και σήμερα στην δίκη για το διπλό φονικό των Ανωγείων

Διακόπηκε για την Τετάρτη η δίκη

Διακόπηκε γύρω στις 2.30 το μεσημέρι η δίκη για το διπλό φονικό των Ανωγείων στο ΜΟΔ Χανίων.

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε λόγω μικρής αδιαθεσίας της συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Αλεξάνδρας Σπανάκη, ενώ νωρίτερα ειxε προηγηθεί η εξέταση πέντε μαρτύρων. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 21 Απριλίου.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερα βαρύ ξεκίνησε η δεύτερη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας της δικής του διπλού φονικού των Ανωγείων με θύματα τον Λευτέρη Καλομοίρη και τον Γιώργη Ξυλούρη το βράδυ της 2ας Μαϊου 2020.

Κατηγορούμενος ο νεαρός γιος του ενός θύματος, του Λευτέρη, ενώ στο δικαστικό μέγαρο των Χανίων οι φίλοι και οι συγγενείς των δύο οικογενειών βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας ώστε να μη δημιουργηθούν εντάσεις. Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων, ενώ δεν λείπουν οι εντάσεις ακόμα και εντός της δικαστικής αίθουσας. Στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας προκλήθηκε μικροενταση ανάμεσα σε μάρτυρα και του δικηγόρου της υπεράσπισης Διονύση Βέρρα, ενώ η έδρα προσπαθούσε να ηρεμήσει το κλίμα.

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου βρίσκεται ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης που σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου κατηγορείται ότι πυροβόλησε επτά φορές τον Γιώργο Ξυλούρη μόλις αντίκρισε τον πατέρα του να κείτεται νεκρός στο οδόστρωμα. Επιπλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς μία από τις βολίδες που διαπέρασε το σώμα του κτηνοτρόφου κατά την έξοδο της έπληξε στην κνήμη Ανωγειανό, ο οποίος είχε προστρέξει στο σημείο για να σταματήσει την πάλη ανάμεσα στους δύο νεκρούς. Υπενθυμίζεται ότι στο βούλευμα αναφέρεται ότι το μοιραίο βράδυ στις 2 Μαΐου του 2020 σημειώθηκε στο “Περαχώρι“ καυγάς ανάμεσα στον 29χρονο γιο του Λευτέρη Καλομοίρη, Μανώλη Καλομοίρη και τον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη με αφορμή κτηματικές διαφορές. Περιγράφεται ότι ο 29χρονος γρονθοκόπησε το νεαρό κτηνοτρόφο στο πρόσωπο. Τους χώρισαν τρίτοι με τον 32χρονο να αποχωρεί εκνευρισμένος, προειδοποιώντας ότι θα επιστρέψει. Αντίστοιχα εκνευρισμένος επέστρεψε στο σπίτι του και ο 29χρονος. Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφαίνεται ότι σε εκείνη τη χρονική στιγμή ο Μανώλης Καλομοίρης πήρε το πιστόλι, το έβαλε στη μέση του και πήγε κάτω από το σπίτι του Ξυλούρη όπου άρχισε να φωνάζει. Τον απομάκρυνε ο πατέρας του με άλλους συγγενείς. Ταυτόχρονα στην οικία του Γ. Ξυλούρη συγγενείς του προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν και να τον κρατήσουν στο σπίτι. Τον κλείδωσαν όμως εκείνος κατάφερε να φύγει από το παράθυρο, πήδηξε στην παρακείμενη ταράτσα και στην συνέχεια βγήκε στο δρόμο. Κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητο του, πήρε ένα όπλο τύπου Glock και το όπλισε. Μάρτυρας καταθέτει ότι μάταια προσπάθησε να τον αποτρέψει. Αυτό πήγε να κάνει και ο Λευτέρης Καλομοίρης, όμως πιάστηκαν στα χέρια. Στη διάρκεια της πάλης, αναφέρεται στο βούλευμα, ο Γιώργος Ξυλούρης έπληξε με το πιστόλι τον Λευτέρη Καλομοίρη από απόσταση κάτω του μισού μέτρου. Το τραύμα στον άτυχο άντρα ήταν διαμπερές και έπληξε την καρδιά, την κοιλιακή αορτή και το συκώτι. Στο σημείο κατέφθασαν ο αδερφός και ο γιος του νεκρού. Ο τελευταίος βλέποντας τον πατέρα του να κείτεται χωρίς τις αισθήσεις του τράβηξε το πιστόλι από τη μέση και πυροβόλησε 7 φορές σε ζωτικά όργανα τον επίσης πεσμένο στο έδαφος Γιώργο Ξυλούρη. Κάποιες βολές ήταν εξ επαφής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί