«ΕΦΚΑ: Υποστελέχωση και στο βάθος ξεπούλημα!»

Την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στον e-ΕΦΚΑ και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής που κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική διάλυσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στον e-ΕΦΚΑ και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής που κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική διάλυσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Με τη 48ωρη απεργία τους στις 6 και 7 Απρίλη δε διεκδίκησαν την ικανοποίηση συντεχνιακών αιτημάτων, αλλά εξέφρασαν την οργή και αγανάκτησή τους για την κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει οι κυβερνητικοί χειρισμοί τους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και την αγωνία για το μέλλον.

Η συνεχής υποστελέχωση των Υπηρεσιών πανελλαδικά όπως και στα Χανιά, με τις απολύσεις συμβασιούχων και τις συνταξιοδοτήσεις μονίμων (13 και 11 αντίστοιχα στα Χανιά, σε σύνολο 49 υπαλλήλων), έχει ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση του χρόνου αναμονής για την απονομή συντάξεων. Η καταβολή της προσωρινής σύνταξης των 360 ευρώ, άμεσα και χωρίς έλεγχο, με Απόφαση του Υπουργού, θα οδηγήσει σε αλαλούμ, μεγαλύτερες καθυστερήσεις και οικονομικές εκκρεμότητες.

Η πρόθεση της Κυβέρνησης να διαλύσει το σύστημα ασφάλισης-συνταξιοδότησης είναι φανερή, με στόχο να το οδηγήσει σε αδιέξοδα που θα επικαλεστεί για να το ιδιωτικοποιήσει. Όμως, σε ποιον ιδιώτη θα τολμήσει να δώσει πρόσβαση σε προσωπικούς φακέλους και δεδομένα με κίνδυνο να τα αλλοιώσει, παρά την πρόβλεψη του Συντάγματος και ουσιαστικά χωρίς αντίκρισμα, αφού και πάλι οι υπάλληλοι των αρμόδιων Υπηρεσιών θα κληθούν να ελέγξουν τα στοιχεία για να εκδοθούν συντάξεις;

Αν σε αυτά προσθέσουμε τις σκόπιμες σημαντικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή και τη μηχανοργάνωση, την πλημμελή εκπαίδευση των εργαζόμενων, τον ανύπαρκτο προγραμματισμό συγχωνεύσεων κι ενοποιήσεων δομών και την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της Διοίκησης να δώσουν σαφείς και τεκμηριωμένες οδηγίες στους υπαλλήλους για μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα με κυριότερο τον χειρισμό θεμάτων των εντασσόμενων ταμείων, αντιλαμβανόμαστε το κομφούζιο και το χάος που επικρατεί στον τόσο κρίσιμο τομέα της κοινωνικής πολιτικής και ασφάλισης.

Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων

  • Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων και καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει το έργο τους με αναγκαίες προσλήψεις και μετακινήσεις προσωπικού.
  • Επισημαίνουμε, ότι με επικοινωνιακά παιχνίδια για «απονομή σύνταξης με το πάτημα ενός κουμπιού», χάρη στους ιδιώτες μάνατζερ, δεν μπορούν πια να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να αποπροσανατολίσουν τους ασφαλισμένους.
  • Δηλώνουμε αντίθετοι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης επικουρικής και κύριας ασφάλισης και τη μετατροπή τους από κοινωνικό δικαίωμα σε «επένδυση» χωρίς ουσιαστική διασφάλιση και κρατική εγγύηση.
  • Ως αυριανή κυβέρνηση δεσμευόμαστε στην απόφαση για Δημόσια Καθολική Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, κατάργηση των αντιασφαλιστικών-αντιεργατικών νόμων και στήριξη του προσωπικού των Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής με στόχο την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε όφελος της Κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί