Έδιωξαν πρόσφυγες από τη Ρόδο και τους παράτησαν στην Ομόνοια

Περιφερόμενοι και άστεγοι στην πλατεία Ομονοίας κατέληξαν το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Απριλίου περίπου 50 πρόσφυγες, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, που απομακρύνθηκαν με αστυνομική επέμβαση από τα Σφαγεία της Ρόδου.

Μια εξαμελής οικογένεια Παλαιστινίων, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, μεταξύ τους τρία ανήλικα παιδιά, είχαν μόλις φτάσει στην Ομόνοια την Πέμπτη και αναζητούσαν τρόπο να μεταφερθούν στο σταθμό Λαρίσης και από κει στη δομή στη Μαλακάσα, όπου είχαν γνωστούς, για να περάσουν το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, περίπου 130 πρόσφυγες που έμεναν στα Σφαγεία στη Ρόδο εκδιώχθηκαν από τις αστυνομικές αρχές μετά από μήνυση του δημάρχου του νησιού, Αντώνη Καμπουράκη.

Οι πρόσφυγες αρχικά οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω όπου καταγράφηκαν και στη συνέχεια, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, επρόκειτο να μεταφερθούν σε δομές της ενδοχώρας.

Ωστόσο καθώς κάποιοι από αυτούς είχαν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες και περίμεναν να βγάλουν ταξιδιωτικά έγγραφα, υποχρεώθηκαν να επιβιβαστούν στο πλοίο φτάνοντας στον Πειραιά το πρωί της Πέμπτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί