Δίχως τέλος η λίστα με τις απευθείας αναθέσεις και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος από τη ΝΔ που δεν θα δείτε στις ειδήσεις

Ολόκληρη την λίστα με τις απευθείας αναθέσεις και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στο φως το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- Η λίστα ενημερώνεται κάθε μήνα, για το σύνολο της κυβερνητικής θητείας

Ολόκληρη την λίστα με τις απευθείας αναθέσεις και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στο φως με σημερινή του ανακοίνωση το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αναλυτικά:

Επειδή την καταγραφή δαπανών δημοσίου χρήματος υπέρ των ολίγων και εκλεκτών την εμπνευστήκαμε στην αρχή της πανδημίας, σας ενημερώνουμε ότι το παρόν δελτίο ενημερώνεται κάθε μήνα, για το σύνολο της κυβερνητικής θητείας.

14.4.2021: ΣΥΡΙΖΑ προς υπουργό Μεταφορών: Δώστε τα έγγραφα με τα οποία έγινε η μίσθωση των 293 μεταχειρισμένων λεωφορείων
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων ώστε να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο μίσθωσης των 293 μεταχειρισμένων λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε., αλλά και να γνωστοποιηθούν τα πλήρη χαρακτηριστικά των εν λόγω οχημάτων (έτος κατασκευής, ημερομηνία 1ης ταξινόμησης και κυκλοφορίας, διανυθέντα χιλιόμετρα, κ.ά.) καθώς τα μισά περίπου από τα πρώτα 40 βρίσκονται με βλάβες στα αμαξοστάσια, κατέθεσαν ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης.

12.4.2021: Τα «καινούργια» λεωφορεία έμειναν… στα «αποδυτήρια»
Τα μισά από τα πολυδιαφημισμένα λεωφορεία δεκαετίας που προστέθηκαν με leasing στο στόλο της ΟΣΥ «δεν εκτελούν δρομολόγια, καθώς πολλά παρουσιάζουν βλάβες», αναφέρει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, που επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ Α.Ε. στην Πέτρου Ράλλη.[…]

8.4.2021: Ποια είναι η πρωτοεμφανιζόμενη Swiss Med που πήρε ανάθεση 20 εκατ. ευρώ για προμήθεια rapid test

7.4.2021: Ζητείται παρέμβαση εισαγγελέα για το νέο σκάνδαλο με τα self test

5.4.2021: Γιάννης Βρούτσης: «Ηρθε με μπράβους, και απειλούσε για τα λεφτά που έχασε»
«Ηρθε σε µένα µε µπράβους. Φώναζε. Με θράσος. Απειλούσε. Κλοτσούσε πόρτες. Ζητούσε να πληρωθεί τον µήνα που έχασε».
Χείµαρρος ήταν ο τέως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Documento. Η εφηµερίδα επικοινώνησε µαζί του προκειµένου να του απευθύνει ερώτηµα σχετικά µε κοµπίνα που φέρεται ότι έστησε ο Μένιος Φουρθιώτης. Συγκεκριµένα, φαίνεται σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες του Documento να εµφάνισε ξαφνικά µεικτές µηνιαίες αποδοχές συνολικού ύψους 80.000 ευρώ. Το ίδιο συνέβη και µε πρώην ή νυν συνεργάτες του. Με αυτούς τους µισθούς ο Φουρθιώτης µπήκε στο πρόγραµµα «Συν-Εργασία» ώστε να λαµβάνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το κράτος, που κάλυπτε το 60% των µισθών.

4.4.2021: Περήφανοι που μας κυβερνάει ο Φουρθιώτης
Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με συνέντευξή του στο Documento, αποκαλύπτει συγκλονιστικά πράγματα με πρωταγωνιστή το «μάνατζερ» Μένιο Φουρθιώτη. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο, ανακάλυψε πως ο Φουρθιώτης και κάποιοι συνεργοί του, δήλωναν εν μέσω πανδημίας μισθούς 80.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πληρωμή του 60% του μισθού από το Δημόσιο μέσω του προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». Ο υπουργός επιχείρησε να σταματήσει την κομπίνα και τότε ο Φουρθιώτης εισέβαλε στο Υπουργείο με μπράβους και άρχισε να απειλεί τον Υπουργό, ενώ του υποσχέθηκε πως θα τον καρατομήσει.

4.4.2021: Νέο μεγάλο σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταγγέλλει ο Στέφανος Μάνος
Μετά τις λίστες με τα δώρα εκατομμυρίων προς τα κανάλια για να συνεχίσουν και εντείνουν το “ωσαννά` στον Μωυσή, νέο δώρο προετοιμάζεται προς τους καναλάρχες, το οποίο αν τελικά υλοποιηθεί θα πρόκειται περί σκανδάλου, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του πατρός Μητσοτάκη, τον Στέφανο Μάνο.

30.3.2021: Σοφία Νικολάου / Μέσα σε 5 ημέρες έκανε 7 απευθείας αναθέσεις 1,1 εκατ. Ευρώ
Η Σοφία Νικολάου κατάφερε να ξεπεράσει και τον εαυτό της – Πάρτι απευθείας αναθέσεων με πρόσχημα την πανδημία

29.3.2021: Στουρνάρας και Μητσοτάκης «καθάρισαν» τον Λαυρεντιάδη από τις ποινικές διώξεις για το σκάνδαλο του ΤΤ
Λάδι βγάζει τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο κατάπτυστος νόμος Μητσοτάκη για τα τραπεζικά σκάνδαλα σε σχέση με τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το κερασάκι στην τούρτα της παύσης της ποινικής δίωξης σε βάρος του επιχειρηματία εμφανίζεται να έχει βάλει ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

22.3.2021: Σύμβαση Cisco: Σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα πολιτών – ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Κεραμέως και η κυβέρνηση να απολογηθούν άμεσα
Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει με τη δημοσίευση της σύμβασης για την τηλεκπαίδευση, όπου φαίνεται ότι όχι μόνο το ελληνικό κράτος πλήρωσε 2 εκατ. ευρώ αλλά χρησιμοποίησε και τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών – Τι προκύπτει από την πρώτη ανάγνωση του – μεγέθους 172 σελίδων – αρχείου που έδωσε στη δημοσιότητα στα μουλωχτά το υπουργείο Παιδείας

16.3.2021: ΣΥΡΙΖΑ: Νέα απευθείας ανάθεση 250.000 ευρώ από την υπουργό Παιδείας
Σύμφωνα με ανακοίνωση του παρατηρητηρίου, σε νέα απευθείας ανάθεση, ύψους 250.480 ευρώ, προχωρά το υπουργείο Παιδείας για την δημοσιότητα του κυβερνητικού προγράμματος παροχής tablets στους μαθητές. H απευθείας ανάθεση, υποστηρίζει το παρατηρητήριο, δεν αφορά καθαυτό το πρόγραμμα επιδότησης μαθητών για αγορά εξοπλισμού (voucher των 200 ευρώ), αλλά την επικοινωνιακή διαχείρισή του από πλευράς του υπουργείου Παιδείας.

5.3.2021: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη Νικολάου για αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις

24.2.2021: Δημόσια έργα: Τριπλασιάζεται το όριο για απευθείας αναθέσεις
Στις 30.000 από τις 20.000 ευρώ αυξάνει το χρηματικό όριο για τις απευθείας αναθέσεις, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις δημόσιες συμβάσεις που κατατέθηκε στη Βουλή. Οπως είχε ήδη γράψει το ethnos.gr από τον περασμένο Νοέμβριο, οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν ότι προσφυγή στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης επιτρέπεται πλέον όταν η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης, είναι ίση ή κατώτερη από το όριο των 30.000 ευρώ, ενώ για τις συμβάσεις δημοσίων έργων οι απευθείας αναθέσεις μπορούν να φτάνουν και τα 60.000 ευρώ από 20.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

18.2.2021: ΣΥΡΙΖΑ: Στα 700.000 ευρώ οι απευθείας αναθέσεις στην τηλεκπαίδευση
[…] Η πολυδάπανη τακτική του υπουργείου Παιδείας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα γιατί δεν ανατίθεται η παραγωγή των βιντεομαθημάτων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με αισθητά χαμηλότερο κόστος. Σημειώνεται πως η ΕΡΤ, πέρα από το να προβάλλει το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό για την παραγωγή του πρωτογενούς υλικού.
Πιο ειδικά, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει υπογράψει τις εξής αποφάσεις:
17 Φεβρουαρίου 2021 (Δι@υγεια): 122.512 €
17 Δεκεμβρίου 2020 (Δι@υγεια): 81.096 €
20 Νοεμβρίου 2020 (Δι@υγεια): 117.447 €
29 Μαΐου 2020 (Δι@υγεια): 65.720 €
15 Απριλίου 2020 (Δι@υγεια): 84.940 €
26 Μαρτίου 2020 (Δι@υγεια): 55.800 €
Σύνολο : 527.515 €

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Παιδείας είχε αναθέσει στην εταιρία «Interweave», πάλι δίχως διαγωνισμό, την καμπάνια του υπουργείου Παιδείας «Μαθαίνουμε Ασφαλείς», όπως και την δημιουργία της ιστοσελίδας «Μαθαίνουμε στο Σπίτι» και γραφικού υλικού για αναρτήσεις στα social media του υπουργείου και της υπουργού.
09 Σεπτεμβρίου 2020 (Δι@υγεια): 73.219 €
02 Απριλίου 2020 (Δι@υγεια): 72.168 €
26 Μαρτίου 2020 (Δι@υγεια): 20.548 €
Σύνολο: 165.935 €

9.2.2021: Τρύφων Αλεξιάδης: Τελικά λεφτά υπάρχουν;
[…] Τα παραδείγματα είναι πολλά και σε συνδυασμό με γκρίζες νομοθετικές πρωτοβουλίες (ευκολότερη η παραγραφή για λαθρέμπορους , φοροφυγάδες κλπ, αποδυνάμωση του θεσμού του προστατευόμενου μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος κλπ ) με αναθέσεις, περίεργες συμβάσεις, τακτοποιήσεις ημέτερων και πολλά άλλα μας οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα: ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ , Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΟΥΝ, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

14.1.2021: Καταγγελία για υπερκοστολόγηση εκατομμυρίων σε έργο της Περιφέρειας Αττικής
Στο μικροσκόπιο της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής βρίσκεται η σύμβαση του έργου «λειτουργία και συντήρηση του συστήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας στην Ν. Αττικής» εξαιτίας της υπερκοστολόγησης, του μειωμένου ποσοστού έκπτωσης αλλά και κρίσιμων διαχειριστικών ζητημάτων που εγείρονται εν συγκρίσει με την αντίστοιχη σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2018 επί διοίκησης Δούρου.

12.1.2021: Μέγα σκάνδαλο με τη σύμβαση για τα εμβόλια!
Άνοιξε χθες η διαδικασία του εμβολιασμού, αλλά ο διαγωνισμός fast track για την ηλεκτρονική πλατφόρμα λήγει… σήμερα

6.1.2021: Η «δεξιά» της ΝΔ «βγάζει τ` άπλυτα» των αρίστων του Μητσοτάκη στη φόρα!
Παρά τον ανασχηματισμό με ακροδεξιό πρόσημο, μέσω της σελίδας antinews.gr συνεχίζουν να ασκούν σκληρή κριτική και αυτή τη φορά όχι απλά στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά στους υπουργούς του «βγάζοντας στη φόρα» τα πεπραγμένα τους, πάντα σύμφωνα με το δικό τους ρεπορτάζ και τις πληροφορίες.

5.1.2021: ΕΡΤ: Η χαμηλή τηλεθέαση, τα 600.000 ευρώ και η αδελφή στελέχους της κυβέρνησης Μητσοτάκη

4.1.2021: Διπλοί μισθοί στη Βουλή για τα… 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 (Pdf)
Επιπλέον απολαβές «από το παράθυρο» επιφύλασσε για στενούς συνεργάτες του γ.γ. της Βουλής το δίσεκτο -από πολλές απόψεις- 2020 με αφορμή την προετοιμασία της έκθεσης του Κοινοβουλίου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί