Διαψεύδει τα περί διαμεσολάβησης Παππά ο πρώτος μάρτυρας της Προανακριτικής: «Δεν υπήρξα ποτέ παρών σε συζήτηση Παππά – Καλογρίτσα ή Χούρυ – Παππά»

Στην κατηγορηματική δήλωση πως ο ίδιος διαμεσολάβησε προκειμένου να έρθουν σε επαφή ο Χρήστος Καλογρίτσας με την οικογένεια Χούρυ προχώρησε ο πρώτος μάρτυρας της Προανακριτικής, Κυριάκος Τόμπρας, εκθέτοντας τον εργολάβο που ισχυρίζεται πως ο Νίκος Παππάς ήταν ο διαμεσολαβητής ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Δεν υπήρξα ποτέ παρών σε συζήτηση Παππά – Καλογρίτσα ή Χούρυ – Παππά» τόνισε ενώπιον της Επιτροπής,σύμφωνα με ρεπορτάζ του Άγγελου Προβολισιάνου για το documentonews.gr.

Πονοκεφάλους προκαλούν στον Χρ. Καλογρίτσα τα όσα μέχρι στιγμής φέρεται να έχει καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή ο Κυρ. Τόμπρας, αποδομώντας το αφήγημα του εργολάβου περί διαμεσολάβησης του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής για τις επαφές του με την πλευρά των Λιβανέζων κατασκευαστών και βάζοντας -εμμέσως- στο κάδρο τον Ιωάννη – Βλαδίμηρο Καλογρίτσα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τόμπρας δήλωσε πως ήταν ο διαμεσολαβητής των συνομιλιών, υποστηρίζοντας πως οι Καλογρίτσας – Χούρυ «την πρώτη χειραψία στην ζωή τους την έκαναν με την σύσταση την δική μου». Επίσης, ο μάρτυρας ανέφερε ότι η σύμβαση που σύναψαν οι δύο εταιρίες ήταν εικονική. Αν τα λεγόμενα του Κυρ. Τόμπρα περί εικονικής συμφωνίας για το έργο Al Zahia Center στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ευσταθούν, τότε το ζήτημα αφορά και τον Ι. – Βλ. Καλογρίτσα, ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που διεκδίκησε τηλεοπτική άδεια και πρώτος εκδότης του Documento. Ωστόσο, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αποφάσισαν να τον εξαιρέσουν από τη λίστα μαρτύρων της Επιτροπής.

«Οι Χούρυ έψαχναν συνεταίρο»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Τόμπρας επισήμανε ότι δεν είναι συνεργάτης του Χρ. Καλογρίτσα και πως η πλευρά Χούρυ τον κάλεσε πριν τον διαγωνισμό των αδειών στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης επειδή έψαχνε συνεταίρο. «Με καλέσανε τον Ιούλιο στον “Αστέρα” και μου είπαν ότι ο Σάμερ Χούρυ ενδιαφέρεται για (τηλεοπτική) άδεια» φέρεται να είπε. Η δήλωση αυτή προκαλεί πλήττει περαιτέρω στο αφήγημα Καλογρίτσα.

Ουσιαστικά, ο μάρτυρας όχι μόνο απορρίπτει τους ισχυρισμούς του εργολάβου περί διαμεσολάβησης του Ν. Παππά, αλλά δίνει μία νέα διάσταση σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού, CCC, ήταν αυτοί που ενδιαφέρονταν να γίνουν υπερθεματιστές και γι’ αυτό -κατά τα λεγόμενα του Κυρ. Τόμπρα- προσέγγισαν τον Χρ. Καλογρίτσα αλλά και άλλους επιχειρηματίες των μίντια.

Ως προς το τελευταίο, ο Κυρ. Τόμπρας αποκάλυψε ότι ο Χρ. Καλογρίτσας ήταν ο τρίτος στη σειρά υποψήφιος συνεταίρος που προσέγγισε η πλευρά Χούρυ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μάρτυρας έφερε στο «φως» ότι με διαμεσολάβηση του ίδιου, οι Χούρυ είχαν έρθει σε επαφή τόσο με τον Φίλιππο Βρυώνη όσο και με τον θανόντα, Γιώργο Κουρή«Πρώτα πήγα στον Γ. Κουρή» αφηγήθηκε, συμπληρώνοντας πως η συνεργασία αυτή δεν καρποφόρησε.

«Δεν υπάρχουν e-mail με τα ονόματα Παππάς και Τσίπρας»

Εν συνεχεία, ο κ. Τόμπρας υπογράμμισε ότι στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχουν τα ονόματα των κ.κ. Παππά και Τσίπρα, διαψεύδοντας για άλλη μια φορά τις αιτιάσεις του Χρ. Καλογρίτσα. Όταν ρωτήθηκε τι μεσολάβησε και έκλεισε η συμφωνία, απάντησε πως δεν θα πει πράγματα που δεν λένε οι ενδιαφερόμενοι. «Δεν υπήρξα ποτέ παρών σε συζήτηση Παππά – Καλογρίτσα ή Χούρυ – Παππά» δήλωσε, ενώ στην ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής αν γνωρίζει ποιος ή τι είναι το “White House” και η “White Porscha”, αντέτεινε ότι δεν ρώτησε ποτέ και δεν ξέρει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί