«Η αντίδραση των Κρητικών ματαίωσε τη φιέστα της ντροπής»

Η φιέστα της ντροπής που ανακοίνωσε η φιλοναζιστική οργάνωση “Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών” για τον ερχόμενο Μάιο στα Χανιά, με σκοπό να “τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών”, 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, αποτελεί το λιγότερο μια αισχρή πρόκληση και βάναυση προσβολή της Αντίστασης του Κρητικού λαού στην Ναζιστική κατοχή, στη μνήμη των Ηρώων του τόπου μας και της αιματοβαμμένης Ιστορίας της Κρήτης, σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

  Αποδεικνύει όμως παράλληλα ότι κάποιοι εξακολουθούν να προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς. Τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος, η χρηματοδότηση του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών προγράμματος για “ξαναγράψιμο” της Ιστορίας της αντίστασης στη Ναζιστική κατοχή, η  “οικειοποίηση” του Ιστορικού Μνημείου Αντώνιου Φ. Παπαδάκη από την οικογένεια Παναγιώτη Δεμέστιχα, Υπουργού Εσωτερικών της Κυβέρνησης Τσολάκογλου και καταδικασμένου δωσίλογου, δημιουργούν αισθήματα αποτροπιασμού και οργής στην κοινωνία της Κρήτης που δεν θα επιτρέψει να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια. 

Θεωρούμε αναγκαίο, να αναλάβει η Ελληνική Πολιτεία τις κατάλληλες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να θωρακιστεί η Ιστορική Μνήμη από ανάλογες προσπάθειες. Αλλά κυρίως θα πρέπει η κοινωνία να μην δείξει καμία ανοχή στην μεθοδική προσπάθεια να “νομιμοποιηθεί”, να “συμψηφιστεί” και να “εξωραϊστεί” η ναζιστική βαρβαρότητα. 

Για να μην θεωρηθούν  οι θυσίες του Ελληνικού λαού για Ελευθερία, Δημοκρατία και  Κοινωνική Δικαιοσύνη,  μάταιες. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί