Και 2η αυτοψία για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Περιπλέκεται το μυστήριο για τις συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη στα νερά της Ερέτριας.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του newsit.gr, η προανακριτική αρχή δηλαδή το λιμεναρχείο Ερέτριας όρισε και δεύτερο ναυπηγό δικαστικό πραγματογνώμονα και μάλιστα παρουσία του προχώρησε ήδη και σε δεύτερη αυτοψία στο φουσκωτό σκάφος του 78χρονου.

Στο σημείο κλήθηκαν οι δυο δικηγόροι κ.κ. Φωτάκης, Σπύρου, που υπήρξαν προσωπικοί φίλοι του Σήφη, ενώ στην Ερέτρια έσπευσε ο Αθηναίος ποινικολόγος και νομικός σύμβουλος της οικογένειας Γιάννης Παγορόπουλος. 

Στην Ερέτρια και ο αδελφός της χήρας 

Παρουσία του λιμενάρχη ο αδελφός της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, παρακολουθούσε σκεπτικός την διαδικασία, ενώ ο μηχανολόγος-τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Αναστάσιος Δέδες, διατύπωσε τις σοβαρές επιφυλάξεις του, ο πρώην υπουργός να χτυπήθηκε απ’ την δική του προπέλα, καθώς η θέση στην οποία καθόταν μέσα στο φουσκωτό «δεν συνάδει» με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Τα χτυπήματα που φέρει η προπέλα στα πτερύγιά της, είναι απ’ την προσάραξη του φουσκωτού που βγήκε ακυβέρνητο σε παραλία της Ερέτριας

Με την πλάτη στη θάλασσα ο Σήφης

Ο Σήφης Βαλυράκης, δεινός ψαροντουφεκάς, καθόταν στο μέσον της δεξιάς πλευράς του φουσκωτού, δίπλα ακριβώς από το χειριστήριο που κατηύθυνε την 40αρα δίχρονη εξωλέμβια μηχανή. Φορούσε την καταδυτική στολή, ήταν με την πλάτη στη θάλασσα και επομένως, εφόσον το σκάφος ήταν εν κινήσει, δεν θα μπορούσε –κατά τον κ. Δέδε- το σώμα του να πέσει «σύριζα» και να ευθυγραμμιστεί με την προπέλα της μηχανής.  Ο ποινικολόγος Γιάννης Παγορόπουλος, πάντως όπως έχει αναφέρει το newsit.gr, έχει διατυπώσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την έρευνα των τοπικών αρχών αφού μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί η ψαρόβαρκα και φυσικά ο ιδιοκτήτης της που με βάση ντόπιο κάτοικο λογομαχούσε και έκανε κύκλους γύρω απ’ το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη για να τον εξαναγκάσει να φύγει απ’ την «δική» του περιοχή. 

Το ταχύπλοο του Σήφη Βαλυράκη, βρέθηκε περίπου 1,5 μίλι μακριά απ’ το σημείο όπου ο αυτόπτης μάρτυρας είχε δει την διένεξή του με ψαρά της περιοχής

Ανοίγει μέτωπα η ιατροδικαστική έκθεση

Σ’ αυτές τις ενστάσεις ήρθε να προστεθεί και η ιατροδικαστική έκθεση της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας που πέραν των χτυπημάτων στο λαιμό που είναι συμβατά με χτύπημα προπέλας, έχουν διαπιστωθεί κατά την ίδια άλλα δυο χτυπήματα σ’ άλλο σημείο του σώματος από «θλών και αμβλύ όργανο» που δεν είναι όμως η προπέλα. Πάντως και ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή, στάθηκε αδύνατον να «ταυτοποιήσει» αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε απ’ την δική του προπέλα καθώς και να υπήρχαν στη «φτερούγα» ίχνη από DNA, αυτά εξαφανίστηκαν απ’ το αλμυρό νερό καθώς για αρκετή ώρα η μηχανή ήταν σε λειτουργεία και το φουσκωτό έπλεε ακυβέρνητο. 

Αυτό είναι το επίμαχο σημείο που καθόταν ο 78χρονος, δίπλα στο χειριστήριο

«Άφαντη» η ψαρόβαρκα

Το είδος των χτυπημάτων θα μπορούσε να «προσδιοριστεί» μόνο αν είχε βρεθεί η «επίμαχη» προπέλα ενός άλλου σκάφους ή μιας άλλης ψαρόβαρκας. Και αυτό στην περίπτωση που τα πτερύγιά της ήταν σαφώς μεγαλύτερα ή μικρότερα σε μέγεθος απ’ την προπέλα που έχει η μηχανή του σκάφους του πρώην υπουργού. Πάντως, πέραν των δυο ιατροδικαστών, κάνεις άλλος εκ των τεχνικών συμβούλων δεν έχει παραδώσει την έκθεσή του στις αρμόδιες προανακριτικές και δικαστικές αρχές, για το θάνατος του Σήφη Βαλυράκη που σημειώθηκε στης 24 Γενάρη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί