Στους δρόμους για «ανοιχτά και ασφαλή σχολεία»

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα μερικές εκατοντάδες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για τα σχολεία.

Στην κινητοποίηση πρωτοστάτησε το ΚΚΕ, ενώ έδωσε το «παρών» και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, καθώς και εκπρόσωποι ΕΛΜΕ της Αττικής. Η πορεία ξεκίνησε στις 7:15 το βράδυ με κατεύθυνση προς τη Βουλή.

EUROKINISSI

Με αφορμή το άνοιγμα των λυκείων και την εξάπλωση του πανδημίας του κορονοϊού, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν «ανοιχτά και ασφαλή σχολεία» και έκαναν λόγο για διαρκές μορφωτικό έγκλημα, αποδομώντας το επιχείρημα της κυβέρνησης που στηρίζεται στα self tests.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, να υπάρξει αραίωση μαθητών ανά τάξη, να γίνονται μαζικά τεστ αλλά με την ευθύνη του ΕΟΔΥ και να υπάρξει προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς.

EUROKINISSI

Παράλληλα, αιτήθηκαν προσλήψεις εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και καθαριστριών, καθώς και τη μονιμοποίηση χιλιάδων αναπληρωτών, ζήτησαν να ανακοινωθεί άμεσα η έναρξη πανελλήνιων εξετάσεων, να μη δοθούν προαγωγικές εξετάσεις, ενώ είπαν «όχι» στην τράπεζα θεμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Για την Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί στα Προπύλαια στη 1 μετά το μεσημέρι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί