Στη βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ την επαίσχυντη και προκλητική εκδήλωση της Οργάνωσης «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών»

Ζητούν ενημέρωση για το ποιοι φέρουν την ευθύνη για το επαίσχυντο αυτό γεγονός που προκαλεί το κοινό αίσθημα, ενώ επιδιώκουν να μάθουν σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ο Υπουργός, με σκοπό τη λογοδοσία των υπευθύνων

Για την εκδήλωση της οργάνωσης «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών», που προσβάλει την μνήμη των θυμάτων των θηριωδιών των Ναζί στην Κρήτη, 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσαν εχθές σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, του τομεάρχη Εξωτερικών Μπουρνού Γιάννη, του τομεάρχη Εσωτερικών Ζαχαριάδη Κώστα και των Πολάκη Παύλου και Κασιμάτη Νίνας, βουλευτών Χανίων και Β’ Πειραιά αντίστοιχα.

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Ετοιμάζουν φιέστα για να τιμήσουν τους γερμανούς αλεξιπτωτιστές που πέθαναν στην Κρήτη

Ακυρώθηκε η εκδήλωση μνήμης στους ναζί… “ήρωες” μετά τις αντιδράσεις

Όπως ανακοινώθηκε από την οργάνωση «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών», μέσω επίσημης, ανοιχτής πρόσκλησης, στις 17 – 23 Μαΐου 2021 διοργανώνονται στα Χανιά της Κρήτης εκδηλώσεις, με σκοπό  «να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, για την πρώτη επιτυχώς, αερομεταφερόμενη επιχείρηση με την ονομασία “Επιχείρηση Ερμής”, που έλαβε χώρα πριν 80 χρόνια». Τότε ακριβώς που οι Κρητικοί αντιμετώπισαν με αξίνες, σκεπάρνια και χέρια γυμνά τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές, που ξεκίνησε η Γερμανική Κατοχή στο νησί και ακολούθησαν θηριωδίες, με εκτελέσεις αμάχων και πυρπόληση δεκάδων χωριών από τους ναζί.

Την περίοδο των εορτασμών των 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης, ο προγραμματισμός της  συγκεκριμένης εκδήλωσης  αποτελεί το λιγότερο μια αισχρή πρόκληση. Όπως αναφέρεται, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και πραγματική αναπαράσταση αλμάτων με αλεξίπτωτο εκεί που έπεσαν οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές, επισκέψεις σε τοποθεσίες των γερμανικών προσγειώσεων, μνημεία και μουσεία, για να έχουν οι συμμετέχοντες  “μια συναρπαστική εικόνα για τα γεγονότα του Μαΐου 1941.”

Ο αποτροπιασμός και η οργή των Κρητικών ξεχειλίζουν γι’ αυτή την εκδήλωση, μέσα από την οποία καλείται ο κόσμος να τιμήσει τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, στα αιματοβαμμένα χώματα της Κρήτης, κατά την επέτειο 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει αν η συγκεκριμένη οργάνωση έχει λάβει επίσημη άδεια για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης ή αν οι κρατικές αρχές αγνοούν παντελώς το γεγονός. Επιπλέον ζητούν ενημέρωση για το ποιοι φέρουν την ευθύνη για το επαίσχυντο αυτό γεγονός που προκαλεί το κοινό αίσθημα, ενώ τέλος επιδιώκουν να μάθουν σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ο Υπουργός, με σκοπό την άμεση ματαίωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, αλλά και της  λογοδοσίας των υπευθύνων.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Στη βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ την επαίσχυντη και προκλητική εκδήλωση της Οργάνωσης «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών»”

  1. Avatarη εικόνα μετράει!

    Από άρθρο στην Καθημερινή, περιληπτικά: Δεν είμαστε “ολόσωστο” αστυνομικό κράτος, είμαστε γιαλαντζί αστυνομικό κράτος. Γι’ αυτό κάποιοι δημοσιογράφοι είναι ελεύθεροι να κάνουν “συριζαϊκή προπαγάνδα” χωρίς να υφίστανται συνέπειες, όπως δήμευση περιουσίας και κατάληξη σε ομαδικό τάφο! Η Ελλάδα ανήκει στους νοικοκυραίους της και όχι στους “μπαχαλάκηδες”, ντόπιους και νεοεισαγώμενους!!! “Αλλά τι να πεις, φταίει η χούντα που κατάφερε να αμαυρώσει το στρατό και την αστυνομία στα μάτια του κόσμου και ορίστε τα αποτελέσματα, είδατε τώρα, η χούντα δεν έκανε καλά τη δουλειά της και μας βρήκε δημοκρατία μετά!” Τους χάλασε την εικόνα τους η χούντα, έτσι ήταν και μια φίλη μου που παρίστανε τη σεμνή και μου έλεγε ότι προσέχει την εικόνα της και δεν γυρίζει αργά στο σπίτι το βράδυ!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί