Από Σεπτέμβρη και βλέπουμε για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Μπροστά στις αντιδράσεις και τις συνεχείς κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου και κυρίως των φοιτητών, αλλά και με δεδομένη την έλλειψη της αναγκαίας προετοιμασίας, η κυβέρνηση ανακοινώνει πλέον επισήμως ότι το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα τεθεί σε εφαρμογή από τα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος στην τηλεόραση του MEGA, οι αστυνομικοί «θα μπουν μέσα από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021. Θα πρέπει πρώτα να προσληφθούν, να εκπαιδευτούν και μετά να μπουν».

Όσο για τον αναβρασμό και τις κινητοποιήσεις που υπάρχουν ήδη στα πανεπιστήμια, ο κ. Συρίγος έκανε λόγο για «επαναστατική γυμναστική». Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «ξεκίνησε από το Μετσόβιο και συνεχίστηκε στο Αριστοτέλειο, μετά στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπως και στο πανεπιστήμιο Πειραιώς. Μια μικρή ομάδα ατόμων, κάποιοι μπορεί να μην ήταν φοιτητές, οι οποίοι απέκλεισαν την πρόσβαση στα ιδρύματα. Αν και είχαμε και καταλήψεις, όπως στο Μετσόβιο που εάν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχουν γίνει κάποιες ζημιές, και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς όπου δεν έχουν γίνει ζημιές. Αυτό γίνεται για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια».

Πρόσθεσε ότι αυτή «είναι επαναστατική γυμναστική», καθώς «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν φοιτητές, δεν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί