Άρση ασυλίας για τον Σταύρο Αραχωβίτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε καταγγέλλοντας την επιστολική ψήφο

Με 206 υπέρ και 23 κατά αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, παρά το γεγονός πως εκπρόσωποι των κομμάτων ατύπως διέρρεαν πως η υπόθεση στο πολιτικό της σκέλος δεν έχει ιδιαίτερη βάση.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για παρέμβαση» υπογράμμισε ο Σταύρος Αραχωβίτης, καταγγέλλοντας πολιτικές σκοπιμότητες.

Της ονομαστικής ψηφοφορίας απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε εφαρμογή της απόφασής του να απέχει από διαδικασίες στις οποίες παραβιάζονται οι κανονισμοί της Βουλής με αφορμή την πανδημία με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η ελεύθερη βούληση των βουλευτών. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Ραγκούσης, κατήγγειλε νόθευση διαδικασιών μέσω της επιστολικής ψήφου, ζητώντας να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη και αδικαιολόγητη μεθοδευση. Ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ζήτησε να υπάρχει η δυνατότητα αυτοπρόσωπης ψήφου ηλεκτρονικά.

Την απόφαση απέρριψε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας ισχυριζόμενος πως το τεχνολογικό σύστημα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ακώλυτη συμμετοχή των βουλευτών.

Υπενθυμίζεται πως η αποτυχημένη για την ΝΔ ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη (είχε προσφύγει εναντίον του ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης) είχε διεξαχθεί χωρίς επιστολική, αλλά με φυσική παρουσία βουλευτών. Όταν κατατέθηκε νέα μήνυση από τον εκδότη, το αποτέλεσμα που προέκυψε με την επιστολική ήταν το επιθυμητό για το Μαξίμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί