Στη Βουλή το πρόβλημα υποστελέχωσης της ΔΕΥΑΗ από τον Χάρη Μαμουλάκη

Το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΗ, αλλά και πολλές ακόμα Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

«Τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι Δήμοι της χώρας είναι τεράστια και απαιτούν άμεσες λύσεις από την Πολιτεία» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Έχοντας αφήσει πίσω μας τους σκληρούς μνημονιακούς κανόνες, απαιτείται επειγόντως ενίσχυση των Ο.Τ.Α. με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να ενισχυθούν οι φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει το εναπομείναν προσωπικό των Δήμων, για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την Πολιτεία, μέχρι να ανταποκριθεί σε αυτό το δίκαιο αίτημα και να ενισχύσει άμεσα τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.».

Στην Ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, τονίζεται ότι το προσωπικό της ΔΕΥΑΗ έχει μειωθεί κατά σχεδόν 50% σε σχέση με το 2009, γίνεται αναφορά στο έργο αντικατάστασης των δικτύων του Δήμου Ηρακλείου – ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην ιστορία της ΔΕΥΑΗ με προϋπολογισμό άνω των 15 εκ. ευρώ – και ερωτάται ο Υπουργός:

1. Προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα της ΔΕΥΑΗ, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με αποτελεσματικό τρόπο στην εκτέλεση του τόσο σημαντικού έργου αντικατάστασης των δικτύων;

2. Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το ζήτημα της υποστελέχωσης των Δημοτικών Υπηρεσιών Ύδρευσης & Αποχέτευσης;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί