ΗΠΑ: Καταγγέλλουν ότι δάσκαλοι νηπιαγωγείου ταΐζουν πρώτα τα λευκά παιδιά

Άκρως ρατσιστικό περιστατικό σε νηπιαγωγείο στην Τζόρτζια – Παιδιά αφροαμερικανών περιμένουν να τελειώσουν το φαγητό τους οι λευκοί συμμαθητές τους για να φάνε

Ένα ακόμα περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς και μάλιστα εναντίον μικρών παιδιών Αφροαμερικανών, καταγράφεται στο Ροσγουελ της Τζόρτζιας των ΗΠΑ και συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Σε παιδικό σταθμό γίνεται διαχωρισμός των παιδιών στη διάρκεια της σίτισης καθώς, πρώτα τρώνε τα λευκά παιδιά και έπειτα τρώνε τα παιδιά των αφοαμερικανών. Όπως προκύπτει από φωτογραφία που κυκλοφορεί στα Μέσα Ενημέρωσης τα παιδιά των αφροαμερικανών περιμένουν δίχως πιάτο μπροστά τους να τελειώσουν το φαγητό τους οι λευκοί συμμαθητές του.

Τα παραπάνω αποκάλυψε ένας πατέρας, παρακολουθώντας την ημέρα που το «Kids ‘R’ kids» που μετέδωσε την καθημερινότητα των παιδιών σε ζωντανή ροή. Έκατσε να δει πως αντιδρά ο γιος του, όταν άναυδος εντόπισε το πολύ περίεργο, άκρως ρατσιστικό με σαφείς ενδείξεις διάκρισης, περιστατικό.

«Όλα τα λευκά παιδιά έτρωγαν το γεύμα τους και όλα τα μαύρα παιδιά έπρεπε να περιμένουν. Φυσικά και είμαστε ενοχλημένοι από αυτό που είδαμε», δήλωσε ο ίδιος.

Μέλη οικογενειών πήραν στιγμιότυπα από τα βίντεο που είδαν και «πήγαν κατευθείαν στο παιδικό σταθμό για να αντιμετωπίσουν το προσωπικό», αναφέρει το CBS.

Όταν απευθύνθηκαν στην διευθύντρια η προκλητική απάντηση που πήραν ήταν πως δεν είμαι στη τάξη για να ξέρω αλλά «Μήπως έχει να κάνει κάτι με διαιτητικό πρόγραμμα;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί