Σφαγή εκδοτών στον δεξιό Τύπο: Τελικά ποια εφημερίδα… ευλόγησε ο Μητσοτάκης;

Μετωπική σύγκρουση του εκδότη των Παραπολιτικών με τον εκδότη του Φιλελεύθερου και του Liberal για το ποια εφημερίδα δημιουργήθηκε με εντολή Μητσοτάκη.

Δείτε επίσης: Κουρτάκης: Ο μητσοτακικός εκδότης με άρθρο του διαπιστώνει “κατρακύλα” στα γκάλοπ και εισηγείται εκλογές!

Όλα ξεκίνησαν όταν η εφημερίδα Παραπολιτικά στη στήλη της  «Πράκτωρ»,  δημοσίευση την πληροφορία ότι η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» του Θανάση Μαυρίδη και της ομάδας του Liberal, η οποία έχει αναστείλει εδώ και μήνες την έκδοσή της, δημιουργήθηκε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψαν τα Παραπολιτικά: «Μια φορά και έναν καιρό, στο γραφείο ενός αρχηγού κόμματος (Μητσοτάκης), ένας δημοσιογράφος και μία διαφημιστική εταιρία, η V+O, αποφάσισαν να γίνουν εκδότες» 

Και ακόμα συνέχιζε το δημοσίευμα: «Κάπως έτσι είχε προκύψει η επιτυχημένη εφημερίδα Φιλελεύθερος. Στόχος ένα Μέσο που θα αποτελούσε το “ευαγγέλιο” του προέδρου Κυριάκου. Παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν κάτι εκατομμύρια (σε ευρώ προφανώς), το εγχείρημα δεν κατάφερε να συναντήσει την απήχηση του».

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του Θανάση Μαυρίδη, ο οποίος  απάντησε με αιχμές για το πρακτορείο «Άργος», για τις πραγματικές κυκλοφορίες των εφημερίδων και για «εκνευρισμό διαφόρων παρατρεχάμενων».

Ο πρώην εκδότης της εφημερίδας Φιλελεύθερος έγραψε στο Liberal:

«Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος». Ο εκνευρισμός διαφόρων παρατρεχάμενων είναι εμφανής και αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε μυθεύματα. Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και υποστηρίζουν ότι ο Φιλελεύθερος «κτίστηκε» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εταιρεία V&O και ότι κόστισε μερικά εκατομμύρια. Ευρώ, βεβαίως – βεβαίως. Ουδέν μεγαλύτερο ψέμα. Ο Φιλελεύθερος βγήκε με δικά μου χρήματα. Όταν οι πόροι αυτοί εξαντλήθηκαν προτίμησα να αναστείλω την έκδοση, προκειμένου να μην οφείλω ούτε ένα ευρώ σε εργαζόμενους, κράτος και προμηθευτές. Εύχομαι να μπορούν και άλλοι να υποστηρίξουν το ίδιο. Ο Φιλελεύθερος έκλεισε με χαμηλή, πράγματι, κυκλοφορία. Αλλά πραγματική. Ελπίζω η έρευνα Λιανού να αποδείξει ότι οι κυκλοφορίες άλλων είναι και εκείνες που αναγράφονται στις επίσημες ανακοινώσεις. Για το καλό του Τύπου… Θανάσης Μαυρίδης»

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί