Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων για τους Δασικούς Χάρτες

Η Θεματική Αγροτικού του  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων για τους Δασικούς Χάρτες

μετά την επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα θέλουμε  να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας που  ο Υπουργός και η Κυβέρνηση αναγνώρισαν τα λάθη τους αναφορικά με τους Δασικούς χάρτες και τώρα επιχειρούν διορθώσεις σύμφωνες με τα πάγια αιτήματα μας. Αυτό έγινε βέβαια μετά από τις μαζικές κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είχε έγκαιρα καταθέσει τροπολογία για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις που δεν έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση. Βαρύνουσας ωστόσο σημασίας αποδείχθηκε το βάρος των διαμαρτυριών και κινητοποιήσεων.  Σύμφωνα πάντα  με τις δηλώσεις του υπουργού, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις που κάνει δεκτές τις προτάσεις μας για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις και θα τις επεκτείνει στις δασικές εκτάσεις και τα δάση.

Θα παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργού και όσο αφορά το περιεχόμενο των νομοθετικών ρυθμίσεων, αλλά και  το χρονοδιάγραμμα των τριών μηνών που δήλωσε ότι θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση τους, έτσι ώστε αν υπάρξει οποιαδήποτε παρέκκλιση να μας βρουν απέναντι τους.

Οι αγώνες κερδίζονται στους δρόμους και δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι την οριστική δικαίωση μας.

                                                                                ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί