Φουλ για εκλογές: “Πραξικόπημα” του Βορίδη με το τσεκούρι- Νέες αλλαγές στο νόμο για την ψήφο των αποδήμων!

Αλλαγές στον πολύ πρόσφατο νόμο για την ψήφο των αποδήμων φέρνει η κυβέρνηση ναρκοθετώντας την πολύ πρόσφατη διακομματική συμφωνία στο νομοσχέδιο Θεοδωρικάκου. ΚΙ έτσι αποδεικνύεται στην πράξη γιατί ο πρώην αρχηγός της νεολαίας του Παπαδόπουλου, Μάκης Βορίδης, έγινε υπουργός Εσωτερικών, έχοντας προηγουμένως δηλώσει ότι «πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές». (Τη δήλωση αυτή είχε κάνει το 2018 στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6).

Δείτε: Ο Βορίδης με το τσεκούρι, που δε μας αφήνει να ξεχάσουμε ποιος είναι!

Βορίδης, ο φύλακας της δημοκρατίας!

Τις ενέργειες προανήγγειλε στη πρωινή εκπομπή του Mega ο Μάκης Βορίδης όταν ρωτήθηκε για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε δυσλειτουργίες του νόμου Θεοδωρικάκου και προανήγγειλε «εντός λίγων ωρών» νομοσχέδιο για άρση των προϋποθέσεων που είχαν τεθεί από τον πρόσφατο νόμο επικαλούμενος «δυσκολίες» Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίσουν.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων «μα καλά έτοιμο το είχατε το νομοσχέδιο» ο υπουργός απάντησε «εργάστηκα πολύ το σαββατοκύριακο»

Είναι σαφές πως η Νέα Δημοκρατία ναρκοθετεί την πολιτική συμφωνία που επετεύχθη και καταργεί πριν καν εφαρμοστεί το νόμο Θεοδωρικάκου. Κινήσεις που δείχνουν στο εσωτερικό της ΝΔ καθώς ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και πρώην στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη ήταν από τους λίγους που καρατομήθηκαν με κρότο στις ελάχιστες αλλαγές των «ανασχηματισμών».

Το βέβαιο είναι πως η ακραία πτέρυγα του κόμματος δε του συγχωρεί τις «παραχωρήσεις» που έκανε κατηγορώντας τον για ενδοτικότητα.

Βεβαίως χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία άνω των 200 βουλευτών για να περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Μ. Βορίδης ο οποίος επιχειρεί να εμπλέξει τον απόδημο ελληνισμό σε παιχνίδια μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Ο κ. Ζαχαριάδης, τόνισε ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τη διαδικασία και επιθυμεί να ανοίξει την συζήτηση για να κάνει μικροκομματικά παιχνίδια.

«Όπου χρειάζονται βελτιώσεις, βεβαίως και θα γίνουν» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί μπήκαν για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.

Μετά τις τηλεοπτικές, οι επίσημες ανακοινώσεις

Τη σκυτάλη από τον Μ. Βορίδη πήρε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος η οποία κατά την σημερινή ενημέρωση των συντακτών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που προτείνεται προς κατάργηση είναι η προϋπόθεση παραμονής δύο ετών στην Ελλάδα κατά την τελευταία 35ετία και η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης κατά το τρέχον ή το προηγούμενο έτος» και συμπλήρωσε: «Για να ψηφιστεί ωστόσο ο σχετικός νόμος με την απαραίτητη εκ του Συντάγματος πλειοψηφία, τέθηκαν με απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ περιορισμοί στο δικαίωμα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Και αυτό, σε αντίθεση με τη θέση της κυβέρνησης και της ΝΔ που ήταν και παραμένει ξεκάθαρη: δικαίωμα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού για όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους χωρίς κανέναν άλλο περιορισμό».

Βεβαίως το μείζον ζήτημα για τη ψήφο των αποδήμων ήταν και παραμένει ένα νομικό πλαίσιο διασφάλισης του διακιώματος της ψήφου και συνάμα προστασίας της κυρίαρχης βούλησης του ελληνικού λαού. Υπό την έννοια αυτή απαιτείται συννενόηση των κομμάτων και όχι επικοινωνιακού τύπου διχαστική μικροπολιτική που εν τέλει απαξιώνει τα τολμηρά βήματα που έγιναν με διακομματική συναίνεση από την παρούσα Βουλή. 

Με πληροφορίες από: in.gr, ΑΠΕ_ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί