Χέρι χέρι με τη ΝΔ το ΚΙΝΑΛ – «Ναι» στην τροπολογία Βορίδη για τις ψήφους των αποδήμων

«Μπροστάρης» της ΝΔ για μία ακόμη φορά το ΚΙΝΑΛ, υπερψηφίζει το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων βλέπει αγωνία της κυβέρνησης «μήπως οδηγηθεί σε φιάσκο»

Υπέρ της ψήφου των αποδήμων χωρίς τους περιορισμούς που είναι σε ισχύ τάχθηκε το ΚΙΝΑΛ συμπράττοντας ανοιχτά με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Το Κίνημα Αλλαγής μάλιστα είναι τόσο ένθερμο που υποστηρίζει πως η κυβέρνησης με καθυστέρηση, έρχεται επιτέλους στις θέσεις του και σπεύδει να φέρει προς ψήφιση νέο νόμο που καταργεί τους «κόφτες», οι οποίοι αποκλείουν μεγάλη μερίδα Ελλήνων αποδήμων.

«Βέβαια, οι λόγοι που οδηγούν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τον αρχικό νόμο δεν είναι η δημοκρατική της ευαισθησία. Αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους αποδήμους που δυσκολεύονται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ, παρότι έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και αρκετές εβδομάδες» σημειώνει.

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, η αγωνία της κυβέρνησης «μήπως οδηγηθεί σε φιάσκο η όλη διαδικασία, την υποχρεώνει να αλλάξει ρότα. Εμείς παραμένουμε σταθεροί, στις ιδέες, στις αξίες και στις αρχές μας που εκφράζουμε διαχρονικά.

Προτείναμε πριν ψηφιστεί ο Νόμος – και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε – ότι η πραγματική εκπροσώπηση των αποδήμων που είναι εγγεγραμμένοι στο εθνικό δημοτολόγιο εξασφαλίζεται μόνο με την άρση των περιορισμών. Περιορισμοί που είναι προϊόν φοβικών αντιλήψεων μεγάλης μερίδας του ελληνικού πολιτικού συστήματος έναντι των συμπατριωτών μας που ζουν εκτός συνόρων. Είναι ώρα το σ/ν να αποκαταστήσει το δικαίωμά τους» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί