Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Πέτρος Φιλιππίδης

Δεκαπενθήμερη προθεσμία ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα ο Πέτρος Φιλιππίδης σε βάρος του οποίου έχουν κατατεθεί καταγγελίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού από τρεις γυναίκες συναδέλφους του.

Την προθεσμία και τα αντίγραφα της εις βάρος του δικογραφίας έλαβε μέσω του δικηγόρου του, καθώς ο γνωστός ηθοποιός επέλεξε να μην εμφανιστεί.

Η εισαγγελική έρευνα σε βάρος του ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες που κατατέθηκαν στο Πειθαρχικό Όργανο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο βιασμός φέρεται να αφορά το έτος 2008 στο καμαρίνι του ηθοποιού όπου το θύμα πήγε, προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο. Οι δύο απόπειρες τελέστηκαν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, το 2010 και το 2014, όταν δύο γυναίκες συνάντησαν τον κ. Φιλιππίδη για επαγγελματικούς λόγους.

Στη μία περίπτωση ο ελεγχόμενος ηθοποιός φέρεται να απομόνωσε την συνάδελφο του στο καμαρίνι του, ενώ στη δεύτερη περίπτωση να την κλείδωσε στο αυτοκίνητό του, σε περιοχή του Ψυχικού. Και στις δύο υποθέσεις ο ηθοποιός φέρεται να παρουσίασε αντίστοιχη τακτική και όταν δεν πέτυχε το σκοπό του ασκώντας βία απείλησε τις συναδέλφους του με επαγγελματικό αποκλεισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί