«Παραπάτησε και έπεσε ο 13χρονος στη Λάρισα», λέει ο Λ. Οικονόμου

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη: «Δεν είναι “σκοντάψαμε”, κύριε υπουργέ, αυτά τα “σκοντάμματα” τα ξέρουμε δεκαετίες τώρα»

Ατύχημα κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου υποστήριξε ότι ήταν ο τραυματισμός του 13χρονου στην Λάρισα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Δείτε επίσης: Απίστευτη καταγγελία: Ασφαλίτες έσπασαν το χέρι μαθητή που ήταν σε πάρκο στη Λάρισα!

«Παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος» είπε χαρακτηριστικά, ο υφυπουργός, προκαταβάλοντας ουσιαστικά και το αποτέλεσμα της έρευνας για το περιστατικό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας στον βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη (ΚΚΕ), αναφορικά με τις καταγγελίες για απρόκλητη αστυνομική βία εις βάρος 13χρονου παιδιού, το οποίο κατέληξε με σπασμένο χέρι, ισχυρίστηκε πως «δεν υπήρξε συμπλοκή ούτε τραυματισμός ως επακόλουθό της», αλλά ότι «τα νεαρά άτομα άρχισαν να τρέχουν και ένας παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος».

Συνέχισε λέγοντας για τους αστυνομικούς πως «ουδέποτε αποκρύφτηκε η ταυτότητά τους, τουναντίον τη δήλωσαν ευθύς εξ αρχής. Καμία συμπλοκή δεν συνέβη, ούτε φυσικά κάποιος τραυματισμός ως επακόλουθο αυτής, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Αυτό που συνέβη είναι ότι τα νεαρά άτομα ενόψει του αστυνομικού ελέγχου άρχισαν να τρέχουν και ένας εξ αυτών, δυστυχώς, παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος». Επίσης ο υφυπουργός ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη «προκαταρκτική Διοικητική Εξέτασης με δυνατότητα μετατροπής της σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη: «Δεν είναι “σκοντάψαμε”, κύριε υπουργέ, αυτά τα “σκοντάμματα” τα ξέρουμε δεκαετίες τώρα».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως κατά την επαφή των αστυνομικών με τους νεαρούς «υπήρξε εμπλοκή –ας μου επιτραπεί ο όρος- με την έννοια της λαβής και της πτώσης

«Στις 30 Μαρτίου, στις 8.30΄ το βράδυ, δεκατριάχρονα παιδιά-μαθητές – που βρίσκονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου στη Λάρισα δέχτηκαν έφοδο από αστυνομικούς με πολιτικά, χωρίς διακριτικά, οι οποίοι μη γνωστοποιώντας την ταυτότητά τους άρχισαν να κάνουν έλεγχο στους μαθητές, τρομοκρατώντας τους. Έφτασαν στο σημείο να πετάξουν στο έδαφος ένα εξ αυτών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του. Υπέστη, δηλαδή, κάταγμα άνω άκρου» σημείωσε με νόημα ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί