Επιτελικό αλαλούμ: Πλαφόν για παραγγελία νέων self test, καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί – Ζητούν παραδόσεις και το Σάββατο

Μπορεί τα κυβερνητικά χείλη να διατυμπανίζουν πόσο… υπέροχα είναι όλα αναφορικά με τα self test αλλά η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική και αποτυπώνεται στην καθημερινότητα των φαρμακοποιών για την προετοιμασία και διάθεση των τεστ με φόντο το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα.

Παρά τους ισχυρισμούς πως όλα βαίνουν καλώς και μετά την… προτροπή του Άδωνη να μην… γκρινιάζει ο κόσμος για όλα, η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί με αφορμή την προμήθεια και διάθεση των self tests το κοινό κάθε άλλο παρά συνάδει με την επιθυμία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Συγκεκριμένα, όπως έχει εξαγγελθεί σκοπός είναι να εφοδιαστούν με επαρκείς ποσότητες τα 11.000 φαρμακεία της χώρας, κατανέμοντας ισόποσα 75 self test ανά φαρμακείο.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η ισόποση και όχι αναλογική, με κάποιο τρόπο, διανομή έχει προκαλέσει προβληματισμό, λόγω της μεγάλης ζήτησης για τα τεστ που έχουν ήδη διατεθεί, διότι για να πραγματοποιηθεί παραγγελία νέας παρτίδας υπάρχει ένα ιδιότυπο πλαφόν. Συγκεκριμένα, ένα φαρμακείο, για να λάβει self tests, από μία και μόνο φαρμακαποθήκη, θα πρέπει ήδη να έχει δώσει σε πολίτες 50 από τα ήδη υπάρχοντα. Αν αναλογιστεί κανείς πως το Σάββατο δεν γίνονται παραδόσεις, και η επόμενη θα πραγματοποιθεί το μεσημέρι της Δευτέρας, αυτό εγείρει θέμα κινδύνου διαθεσιμότητας καθώς η ζήτηση, μαζί με την κινητικότητα των πολιτών, αναμένεται να αυξηθεί το Σάββατο, όπως εξηγεί φαρμακοποιός στο documentonews.gr. «Αν έχεις διαθέσει 49, δεν μπορείς να παραγγείλεις», προσθέτει με νόημα.

Μάλιστα, στέκεται ιδιαίτερα στη διαθεσιμότητα τα Σάββατα καθώς, όπως τονίζει, θα πρέπει να διασφαλιστεί διότι πολλοί θα είναι οι γονείς που θα αναζητήσουν self test τις επόμενες ώρες ώστε να στείλουν το παιδί τους στο σχολείο τη Δευτέρα. Επί της ουσίας, όπως εξηγεί το ίδιο πρόσωπο στο documentonews.gr, θα πρέπει να αρθεί το πλαφόν των 75 self test και δευτερευόντως να απελευθερωθεί και η παράδοσή τους στα φαρμακεία και το Σάββατο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί