«Η επίσκεψη Πλακιωτάκη επισφραγίζει την απόφαση για ξεπούλημα του Λιμανιού του Ηρακλείου»

Κοινή ανακοίνωση των 3 βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επίσκεψη Πλακιωτάκη

Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που στέλνει η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη στο Ηράκλειο.

Με τις σημερινές του δηλώσεις στο Ηράκλειο επισφραγίζει την απόφαση της σημερινής Κυβέρνησης για να ανοίξει οριστικά η παράδοση σε ιδιώτες του Λιμένα Ηρακλείου.

Δεν προχώρησε ο ίδιος σε καμία αναφορά για την ουσιαστική αξιοποίηση του Λιμένα σε όφελος της τοπικής κοινωνίας, όπως καμία αναφορά δεν έκανε για τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις των ανθρώπων που εργάζονται στο χώρο καθημερινά εδώ και δεκαετίες.

Είναι επίσης ντροπή ο ίδιος ο Υπουργός να λέει –και μάλιστα δημόσια – «δεν γνωρίζω» ή «είναι πιθανό» για το αν θα παραχωρηθούν τα εξαιρετικής σημασίας τμήματα της δημόσιας περιουσίας, δηλαδή η χερσαία ζώνη στο Μαλεβίζι, ο λιμένας Λινοπεραμάτων αλλά και τα λιμενικά καταφύγια στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και τα Λούτρα. Ο Υπουργός οφείλει να γνωρίζει, αλλά και κυρίως να προστατεύει κρίσιμης σημασίας για την τοπική κοινωνία περιουσιακά στοιχεία από τις βλέψεις των ιδιωτών.

Όσο για το Ενετικό Λιμάνι, ο Υπουργός ναι μεν εμφανίστηκε να καθησυχάζει αλλά χωρίς να παρέχει καμία διευκρίνιση ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη ρητή εξαίρεση του ενετικού λιμένα Ηρακλείου από οποιαδήποτε διαδικασία πώλησης.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προέκρινε έπειτα από διαπραγμάτευση το μοντέλο της υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων αντί της πώλησης του. Αντίθετα, η σημερινή παρουσία του Υπουργού αποτελεί μεθόδευση του ξεπουλήματος και πρόκληση τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους φορείς της Κρήτης.

Οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί ο  δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού, και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η απόδοση κομβικών περιουσιακών στοιχείων της δημόσιας περιουσίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί