Δικηγόρος 22 αθλητών – αθλητριών ενόργανης: Αποφασισμένοι να καταθέσουν ονόματα και περιστατικά

«Οι αθλητές και οι αθλήτριες είναι αποφασισμένοι-ες να καταθέσουν συγκεκριμένα ονόματα και περιστατικά όταν κληθούν από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές», δήλωσε ο Αλέξανδρος Αδαμίδης, δικηγόρος των 22 αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής, οι οποίοι με επιστολή τους, κατήγγειλαν περιστατικά σωματικής, λεκτικής, ψυχολογικής βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Παράλληλα, ο κ. Αδαμίδης, σημείωσε πως, «ο κατάλογος των καταγγελλόντων πλέον ξεπερνάει τους 30, καθώς, προστέθηκαν κι άλλα ονόματα, ανάμεσα στα οποία είναι και γονιών, παιδιά των οποίων ασχολούνται σήμερα με την γυμναστική. Στην αρχή υπολογίζαμε ότι τα περιστατικά φτάνουν μέχρι το 2010. Πλέον προσεγγίζουμε μέχρι και καταγγελίες που αφορούν το σήμερα. Το περιεχόμενο των πράξεων, είναι πέραν αυτών που αναφέρονται στην αρχική τους επιστολή, εκφεύγουν από την απλή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Επίσης, ο δικηγόρος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επισήμανε ότι «τα καταγγελλόμενα πρόσωπα είναι σωματειακοί προπονητές και προπονητές σε επίπεδο εθνικής ομάδας», προσθέτωντας ότι «κάποιοι έχουν θέσεις και ασχολούνται ακόμη με τον αθλητισμό». Ζήτησε δε από τους θύτες, κατ’ εντολή των αθλητών και αθλητριών που εκπροσωπεί νομικά, «να σταματήσουν τη συγγνώμη και εμπράκτως να τη δείξουν με παραιτήσεις».

Ο κ. Αδαμίδης, συμπλήρωσε ότι «οι πρώην αθλητές ξαναζούν τα βιώματά τους, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση αλλά είναι αποφασισμένοι», ενώ κατέληξε αναφέροντας πως: «Αυτοί που δηλώνουν σήμερα ότι, δεν είδαν, δεν ήξεραν, δεν άκουσαν είναι αυτοί που προκαλούν και προκάλεσαν μία σειρά από άλλα παιδιά πέραν των 22 να μου στείλουν καταγγελίες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί