Στο πλευρό των αγροτών σωματεία από όλη την Κρήτη

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν εργατικά σωματεία της Κρήτης, μέσω της οποίας εκφράζουν την συμπαράστασή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις, με αφορμή τους δασικούς χάρτες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Τα εργατικά σωματεία από όλη την Κρήτη, που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση, χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών ενάντια στην αρπαγή της γης τους με εργαλείο τους δασικούς χάρτες και προς όφελος των πολυεθνικών! Άλλωστε και οι περισσότεροι από εμάς πληττόμαστε το ίδιο, αφού και ο μικρός κλήρος που διαθέτουμε για να συμπληρώνουμε το εισόδημά μας, να εξασφαλίζουμε το λάδι της χρονιάς βρίσκεται στον αέρα!

Στόχος κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου με την κύρωση των δασικών χαρτών είναι το «ξεκαθάρισμα του τοπίου» στη γη, ώστε να επιταχυνθούν οι κερδοφόρες επενδύσεις στο πλαίσιο της «ανάπτυξης» τους. Κερδισμένες ακόμα μια φορά θέλουν να βγουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο και οι τράπεζες. Χαμένοι θα βγουν οι μικροί και μεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι αφού ανάμεσα στις συνέπειες που θα έχει η κύρωσή τους θα είναι η καταστροφή της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια και η αλλαγή χρήσης γης θα οδηγήσει σε καταστροφή εκτάσεων δασικού χαρακτήρα!

Η συγκέντρωση γης σε λίγα χέρια και η επίσπευση κερδοφόρων επενδύσεων σε αυτή αποτελεί ακόμα μια μνημονιακή δέσμευση, που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή! Ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι οι δεσμεύσεις αυτές δεν έχουν ημερομηνία λήξης και ότι στοχεύουν να πληρώνει το μάρμαρο ο λαός και την περίοδο της κρίσης και την περίοδο της ανάπτυξης!

Η μαζική, οργανωμένη πάλη, μέσα από σωματεία και αγροτικούς συλλόγους μπορεί να ασκήσει πίεση και να αποσπάσει κατακτήσεις!

Η κοινή πάλη εργατών – αγροτών ενάντια στους σχεδιασμούς των πολυεθνικών, της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους κάνει τον αγώνα μας πιο δυνατό και μπορεί να ανοίξει το δρόμο για καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας!

Εκφράζουμε τη στήριξη των εργαζομένων μέσα από το οργανωμένο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς!

Ως εδώ! Αρκετά πληρώσαμε για την ανάπτυξή τους – δεν θα πληρώσουμε ξανά για την κρίση τους!

ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ !

Τα Σωματεία:

– Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Χανίων

– Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων

– Σύνδεσμός Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων-Εκμεταλλεύσεων Εστιατορίων-Μαγειριών Ν. Χανίων

– Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας τροφίμων-αρτοσκευασμάτων-ποτών-ειδών ζαχαροπλαστικής Ν. Χανίων

– Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων

– Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου

– Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

– Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων & Ποτών Ηρακλείου

– Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση “Γαλάτεια Καζαντζάκη”

– Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

– Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λασιθίου «Τάλως»

– Επιχειρησιακό Σωματείο Αύρα Ελούντας «Breeze»

– Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Λασιθίου

– Σωματείο Υπαλλήλων Καθαριότητας Ιδιωτικών και Δημοσίων Κτηρίων Ν. Ρεθύμνου

-ΕΛΜΕ Ν.Ρεθύμνου

– Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί