Αθωράκιστοι οι σπουδαστές των ΕΠΑΛ και των Ειδικών Σχολείων – Τους αφήνουν χωρίς self tests

Ένα νέο «ολίσθημα» ετοιμάζει όπως φαίνεται το υπουργείο Παιδείας καθώς -σύμφωνα με καταγγελίες στο documentonews.gr– σπουδαστές των Επαγγελματικών Λυκείων και των Ειδικών Σχολείων μένουν εκτός self-test!

Πέραν των προβλημάτων που εμφανίστηκαν στην ειδική πλατφόρμα για την προμήθεια των self test, φαίνεται πως η πλατφόρμα έχει ακόμα ένα πρόβλημα αφού για την παραλαβή των self test απαιτείται ταυτοποίηση ηλικίας.

Όπως αναφέρουν φαρμακοποιοί που ήρθαν σε επαφήμε την ιστοσελίδα, το σύστημα αναγνωρίζει μαθητές λυκείου από 16 ετών έως 18 όχι όμως και μεγαλύτερους.

Επισημαίνουν ότι στα Επαγγελματικά Λύκεια και στα Ειδικά Σχολεία σπουδάζουν σε αρκετά σημαντικό ποσοστό, άτομα άνω των 18 ετών και αυτομάτως το σύστημα τα αποκλείει.

Έτσι λοιπόν όσοι είναι άνω των 18 ετών το σύστημα δεν μπορεί να δεχθεί το ΑΜΚΑ τους και επομένως δεν μπορούν να κάνουν το τεστ, -σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα. Επομένως προς το παρόν δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Ο καθένα απορεί γιατί δεν υπήρχε κάποια τέτοια πρόβλεψη εκτός κι αν είναι ένας νέος τρόπος ώθησης των νέων προς την ιδιωτική επαγγελματική εκπαίδευση που αποτελεί και τη σημαία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και άλλα προβλήματα

Οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί μας επισημαίνουν δύο ακόμα σοβαρά προβλήματα. Το ένα αφορά τις συσκευασίες των 25 τεστ, αλλά και την ένδειξη στη συσκευασία πως είναι για «εργαστηριακή χρήση».

Όπως μας λένε, όλα τα φαρμακεία πήραν αρχικά τρεις 25άδες της εταιρείας ROCHE που σημαίνει πως τα τέσσερα τμήματα του τεστ ήταν χωριστά συσκευασμένα.

Οι ίδιοι επισημαίνουν πως έκαναν τις ατομικές συσκευασίες σημειώνοντας πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ή συμβουλή για την απόρριψή τους.

Προσθέτουν πως αυτά δεν θα έπρεπε να απορρίπτονται σε οικιακά σκουπίδια.

Οι ίδιοι συμπληρώνουν πως αγνοούν αν τα επόμενα self test που θα παραλάβουν θα είναι και αυτά σε μεγαλύτερες συσκευασίες ή ατομικές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί