Θεσσαλονίκη-Λαϊκές αγορές: Καθιστική διαμαρτυρία, μαύρες σημαίες και δωρεάν τρόφιμα στους πολίτες

Παραγωγοί και εργαζόμενοι στη λαϊκή αγορά της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη μοίρασαν σήμερα δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές, συνεχίζοντας να έχουν μαύρες σημαίες στους πάγκους τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης κινητοποίησής τους ενάντια στο νομοσχέδιο που αφορά την λειτουργία τους. Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην πρόταση νόμου «που βάζει ταφόπλακα στον κλάδο μας», όπως τονίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Από νωρίς το πρωί μαζεύτηκε στο σημείο κόσμος, με τους καταναλωτές να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς τους πωλητές των λαϊκών αγορών, που όπως αναφέρουν τους γνωρίζουν εδώ και χρόνια, είναι οι άνθρωποι της γειτονιάς τους και στέκονται στο πλευρό τους.

Ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Λάζαρος Παυλίδης, μιλώντας στο grtimes.gr, επισημαίνει ότι ”δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρχει άρθρο στο νομοσχέδιο που να λέει ότι θα μετατρέψουμε τις παραγωγικές άδειες σε επαγγελματικές. Δεν μπορεί να μπούνε μέσα μεγάλα trast.

“Αυτά είναι ακατανόητα, δεν λέγεται λαϊκή αγορά αλλά εμπορικό κέντρο”, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ”εμείς θέλουμε να μείνει η λαϊκή αγορά όπως ήτανε, με την επαφή που έχει ο κάθε πωλητής με τον πελάτη και να συνεχίσουμε να πουλάμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά γιατί αυτό είναι το μεγάλο μας προτέρημα “.

.“Είμαστε αντίθετοι με το νομοσχέδιο που κατεβαίνει για τις λαϊκές αγορές”, σημείωσε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» Γιώργος Λαβιδάς, συμπληρώνοντας ότι είναι η ταφόπλακα των Λαϊκών Αγορών και ιδιαίτερα του πρωτογενή τομέα.” Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον λόγο και τον σκοπό που δημιουργήθηκαν οι λαϊκές αγορές και δεν πρέπει να γίνουν εμπορικές”, συμπλήρωσε.

Στη λαϊκή αγορά της Τούμπας βρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου η οποία υπερασπίστηκε τον λαϊκό χαρακτήρα των αγορών και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί έκαναν αυστηρές συστάσεις στους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για να προμηθευτούν δωρεάν προϊόντα από τους πάγκους να κρατούν τις αναγκαίες αποστάσεις.

Πηγή πληροφοριών: grtimes.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί