Πιέσεις Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων και ηχηρή διαφοροποίηση του Τσιόδρα

Πλούσιο παρασκήνιο είχαν οι σημερινές ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου. Η υπουργός Παιδείας εδώ και εβδομάδες πίεζε διαρκώς για το άνοιγμα των σχολείων ενόψει και των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δείτε:  Ανοίγουν τα Λύκεια στις 12 Απριλίου παρά τις διαφωνίες Τσιόδρα και έξι ακόμα επιστημόνων

Οριστικό: Ανοίγουν τα Λύκεια στις 12 Απριλίου παρά τις διαφωνίες

Η πίεση κορυφώθηκε σήμερα καθώς η Νίκη Κεραμέως συμμετείχε στη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Εκεί, η υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε ότι το άνοιγμα των Λυκείων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. Κάθετα αντίθετος με την πρόθεση της κυβέρνησης για άνοιγμα των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων εμφανίστηκε εκνευρισμένος και θυμωμένος αφού διαφώνησε με το άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου επισημαίνοντας πως είναι μια κίνηση με μεγάλο ρίσκο λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων. Στο πλευρό του Σωτήρη Τσιόδρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άλλα έξι μέλη της επιτροπής καθώς διαφώνησαν με το επικείμενο άνοιγμα των Λυκείων.

Τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ζητούσαν να επανεξεταστεί το ζήτημα σε επόμενη συνεδρίαση ώστε να υπάρχει σαφέστερη εικόνα από την πορεία της πανδημίας μετά το μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για τα self tests, τονίζοντας ότι αν κάποιος έχει συμπτώματα κορωνοϊού και το self test είναι αρνητικό, αυτό δεν τον εξασφαλίζει.

Μένει να φανεί αν ο καθηγητής θα συνεχίζει να παραμένει δημοσίως σιωπηλός – πλην ελάχιστων εξαιρέσων – την ίδια ώρα που ως επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων δέχεται και ο ίδιος τα κυβερνητικά πυρά, ή θα βγει δημόσια να απαντήσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί