Πάσχα με 2.000 κρούσματα στο καλό σενάριο και 900 διασωληνομένους προβλέπουν οι ειδικοί

«Μαύρες» είναι οι προβλέψεις των ειδικών για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, η πίεση στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί και θα δούμε την κορύφωσή της την Μεγάλη Εβδομάδα. Όπως προέβλεψε συγκεκριμένα μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1, υπολογίζει ότι στις 28 Απριλίου θα έχουμε περίπου 900 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ.

Παράλληλα, επισήμανε πως πως αναμένει την επόμενη εβδομάδα μια μικρή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων, λόγω του ανοίγματος του λιανεμπορίου και των διαδημοτικών μετακινήσεων, αλλά αυτό είναι λογικό και θα τον ανησυχήσει μόνο αν αυτή η τάση συνεχιστεί και την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Αναφερθείς στα επιδημιολογικά δεδομένα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη ανέφερε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα τάση επιδείνωσης, προβλέποντας δε πως στη Θεσσαλονίκη θα δούμε εικόνες Νοεμβρίου σε ότι αφορά την επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

Δερμιτζάκης: Στο καλό σενάριο 2.000 κρούσματα το Πάσχα

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης εκτίμησε με τη σειρά του ότι το Πάσχα θα έχουμε 2.000 κρούσματα τονίζοντας μάλιστα ότι η μετάδοση του κορονοϊού δεν μειώνεται τόσο γρήγορα και συνεπώς σε τρεις εβδομάδες «δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνουν θαύματα».

Σχετικά με το πώς θα κάνουμε Πάσχα κι αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι δεν μπορεί να πει ότι είναι απόλυτα ασφαλές «αλλά δεν μπορώ να σας πω, πως δεν θα δουλέψει». Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι γίνεται να κάνουμε ένα καλύτερο Πάσχα από πέρσι, χωρίς να είναι αυτό που κάναμε το 2019, με συστάσεις για το μέγεθος των συγκεντρώσεων των πολιτών αλλά και τεστ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί