Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Ανοίγουν τα Λύκεια τη Δευτέρα

Το άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου στις 12 Απριλίου όλη τη χώρα, αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι στη συνεδρίασή που είναι σε εξέλιξη από τις 10 το πρωί.

Στη συνεδρίαση συμμετέχει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα.

Την ίδια ώρα που τα κρούσματα χθες Τρίτη έφτασαν τα 4.309 κα οι ειδικοί προειδοποιούν για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες και αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων, οι πιέσεις από το υπουργείο Παιδείας για άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντείνονται.

Ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα πρέπει να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θεωρείται ότι θα πρέπει να επανέλθουν στα σχολεία για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τις εξετάσεις τους. Το «βαρύ» όπλο της κυβέρνησης για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα αποτελούν μόνο τα self tests για τα οποία εκφράζουν ισχυρές επιφυλάξεις οι ειδικοί ενώ φαίνεται να πίσω τους κρύβεται νέο σκάνδαλο. Ανησυχούν ιδιαίτερα λέγοντας πως θα ήταν παράτολμο να ανοίξει ακόμα μία δραστηριότητα, την ώρα που η εξάπλωση του κορονοϊού είναι τεράστια και ακόμα δεν έχουμε δει την κορύφωση του τρίτου κύματος.

Ωστόσο, από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει δώσει ήδη τις υποσχέσεις της για άνοιγμα των σχολείων, προκαταβάλοντας ή κατευθύνοντας την επιτροπή των λοιμωξιολόγων με τον υπουργό Επικράτειας Γιώργο Γεραπετρίτη να επισημαίνει χθες Τρίτη πως τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν στις 12 Απριλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί