Χ. Μαμουλάκης: Ερωτηματικά, αστοχίες και ασάφειες στο ελληνικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης (βίντεο)

Η τοποθέτηση στη Βουλή του αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Ηρακλείου

Μια σειρά καίριων ερωτημάτων που αναδεικνύουν τις αστοχίες και τις ασάφειες της ελληνικής πρότασης για το Ταμείο Ανάκαμψης, έθεσε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης στη Βουλή, κατά την κοινή συζήτηση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής & Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

​Κατά την τοποθέτησή του ο Χάρης Μαμουλάκης, αφού αναφέρθηκε στην ιστορική ευκαιρία για την ευρωπαϊκή κοινότητα να προχωρήσει σε ρήξη με τις πρακτικές που εφάρμοζε μέχρι σήμερα έτσι ώστε να αλλάξει η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, προχώρησε σε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούν την ελληνική πρόταση και αναδεικνύουν:

·       Την απουσία μηχανισμού εποπτείας και λειτουργίας του ελληνικού σχεδίου, καθώς και την απουσία μέριμνας για την άρση των περιφερειακών ανισοτήτων εντός της χώρας μας.

·       Την ασάφεια στην πρόβλεψη για την καταπολέμηση της ανεργίας.

·       Την ανυπαρξία σχεδιασμού για τη δίκαιη κατανομή των δανείων του προγράμματος, καθώς και την έλλειψη μέριμνας για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και την υπέρβαση της μονοκαλλιέργειας στον τουρισμό.

·       Την απουσία δράσεων για τις αποκλεισμένες από τις τράπεζες πολύ μικρές, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

·       Την απουσία μέριμνας για τις προστατευόμενες περιοχές βιοποικιλότητας και για περιοχές Natura.



Καταλήγοντας, ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε και στον «μεγάλο ασθενή» της ελληνικής πρότασης για το Ταμείο Ανάκαμψης, το κοινωνικό κράτος, τονίζοντας: «Δεν υπάρχουν ερωτήσεις και απορίες για αυτό το θέμα, αλλά μόνο βεβαιότητες: Οι άνεργοι θα «φάνε» ΚΕΚ, οι φοιτητές θα σπουδάσουν με ψηφιοποιήσεις εκπαιδευτικού υλικού ύψους μισό δισ και οι ασθενείς, θα ιαθούν από μόνοι τους!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί