Συμπαράσταση στον αγώνα των γιατρών από την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, μέσω της οποίας εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα των γιατρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου συμπαραστέκεται και στηρίζει το αγώνα και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων του ΠΑΓΝΗ. Στηρίζουμε τους γιατρούς της ΟΕΝΓΕ, τους μαχόμενους υγειονομικούς.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου συμπαραστέκεται και στηρίζει τους μαχόμενους γιατρούς και υγειονομικούς που σπάνε τη σιωπή κόντρα στην Κυβερνητική προσπάθεια επιβολής με την ένταση της καταστολής, τον αγώνα για άμεση ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας

Έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι προφανείς! Η πανδημία σαρώνει. Ενώ οι επιχειρηματίες της υγείας κάνουν πάρτι εκατομμυρίων με τις πλάτες της κυβέρνησης πάνω στο πόνο του λαού μας. Τα δημόσια νοσοκομεία υπό κατάρρευση, με τα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης να νοσηλεύουν πάνω από 160 κρούσματα τις τελευταίες μέρες Γιατροί και νοσηλευτές σε απόγνωση, από την εντατικοποίηση της δουλειάς και από την αγωνία που τους δημιουργείται επειδή δεν μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς τους γιατί πολεμούν τον κορονοϊό χωρίς όπλα. Ασθενείς διασωληνωμένοι στους κοινούς θαλάμους να πεθαίνουν περιμένοντας ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Γιατροί άλλων ειδικοτήτων και νοσηλευτές, να καλούνται όπως – όπως να στηρίξουν τους ασθενείς με κορονοϊό ενώ εκατοντάδες ειδικευμένοι δεν προσλαμβάνονται γιατί, άκουσον-άκουσον, «τι θα τους κάνει το σύστημα μετά». Λες και είχαμε επάρκεια προσωπικού προ πανδημίας. Λες και η κατάρρευση του συστήματος υγείας δεν ήταν αποτέλεσμα και της τραγικής έλλειψης προσωπικού. Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας αποτελεί αντανάκλαση της διαχρονικής πολιτικής περιορισμού της κρατικής χρηματοδότησης στην κάλυψη υποτυπωδών μόνο αναγκών, ενώ ολοένα μεγαλύτερο μέρος των αναγκών καλύπτεται με ατομική ευθύνη και ιδιωτικές δαπάνες. Την ίδια στιγμή ένα άλλο έγκλημα είναι σε εξέλιξη. Δεκάδες χιλιάδες ασθενείς δεν μπορούν να κάνουν τις αναγκαίες εξετάσεις, επιβαλλόμενες θεραπείες ή επεμβάσεις γιατί το σύστημα υγείας έγινε σύστημα υγείας της μιας νόσου. Ευθύνη έχουν όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τόσα χρόνια και έφεραν το σύστημα υγείας σε αυτά τα χάλια. ‘Όλοι αυτοί που μίλαγαν για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για τη σύνδεση κόστους-οφέλους, την ευγενή άμιλλα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

Ως εδώ και μη παρέκει!! 

Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας, τις οικογένειες μας, τις ζωές μας 

Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου Συστήματος Υγείας μαζί με τα εργατικά σωματεία διεκδικούν:

• Άμεσες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ υγειονομικού προσωπικού,

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων,

• Ενίσχυση της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό,

• Έγκαιρη προμήθεια όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων,

• Απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού,

• Τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους υγειονομικούς (εμβολιασμένους και μη),

• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας,

• Επαναφορά της λειτουργίας των τακτικών ιατρείων, των χειρουργείων και όλων των κλινικών,

• Ένταξη στα ΒΑΕ. Ορισμός ως επαγγελματική ασθένεια η νόσηση από COVID-19 λόγω έκθεσης κατά τη διάρκεια της εργασίας.

και καλεί τους συνταξιούχους για έμπρακτη στήριξη τους. Ο αγώνας τους αφορά όλους τους εργαζόμενους, όλο το ελληνικό λαό. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί