Μ. Συντυχάκης: Να γίνουν έργα διαχείρισης υδάτων στο Νομό Χανίων

Την οριστική επίλυση των προβλημάτων λειψυδρίας με την υλοποίηση των αναγκαίων αναγκαίων έργων ύδρευσης – άρδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Σημείωσε ότι τα έργα δεν πρέπει να επιβαρύνουν με ανταποδοτικά τέλη τόσο τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους όσο και τα λαϊκά νοικοκυριά της περιοχής. Όπως είπε, υπάρχουν συνεχώς υποσχέσεις και ξανά υποσχέσεις αλλά τα έργα δεν γίνονται διότι δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ και επικρατεί η λογική ιδιωτικοποίησης του νερού.

Έκανε ειδική αναφορά στη λεκάνη Ταυρωνίτη και στα φράγματα Σεμπρωνιώτη και Παπαδιανών, που θα καλύψουν τις ανάγκες νερού του Νομού Χανίων όπως και στο φράγμα Βαλσαμιώτη που υπολειτουργεί, στη λιμνοδεξαμενή στον Πλάτανο, που υπάρχει το πρόβλημα υφαλμύρωσης από την υπεράντληση με κίνδυνο να καταστραφεί γη υψηλής παραγωγικότητας, στις λιμνοδεξαμενές στο Ασκύφου, στην αποκατάσταση – αντικατάσταση των λιμνοδεξαμενών στη Χρυσοσκαλίτισσα (υπάρχει μελέτη αποκατάστασης της λιμνοδεξαμενής, η οποία δεν λειτούργησε λόγω κακοτεχνιών, παρότι κόστισε εκατομμύρια ευρώ) και στους Αγίους Θεοδώρους, στο αρδευτικό υψηλής ζώνης Αγυιάς – Κολυμπαρίου κ.ά.

Στην απάντηση του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς ανέφερε πως η πολιτική που ασκείται επί των συγκεκριμένων ζητημάτων σχετίζεται με οδηγίες της ΕΕ. Για τα έργα που ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε λόγο για σχέδια, μελέτες και σύνταξη τευχών δημοπράτησης ορισμένων, αλλά δεν μίλησε για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. 

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί