Κινητοποιούνται οι παραγωγοί και οι έμποροι λαϊκών αγορών στο Ηράκλειο

Σ. Βαρδάκης: Αναξιόπιστος συνομιλητής ο κ. Γεωργιάδης, παίζει με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών

Στα κάγκελα βρίσκονται οι πωλητές παραγωγοί και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών καθώς αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, με το οποίο επιχειρείται να μπουν “απ την πίσω πόρτα” οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες στο χώρο, καθώς οι πάγκοι θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Παραγωγοί κι επαγγελματίες θα χάσουν τη θέση τους, καθώς τα κριτήρια για διεκδίκηση πάγκου γίνονται εξωφρενικά, επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές για παραβάσεις, αίρονται παράλογες απαιτήσεις για τους τρόπους διάθεσης των προϊόντων, ενώ ο θεσμός που υπηρέτησε πιστά εδώ και 92 χρόνια τους Έλληνες καταναλωτές, αλλοιώνεται, καθώς μετατρέπεται στην ουσία σε “υπαίθριο Σούπερ Μάρκετ” , χωρίς παραγωγούς που φέρνουν απ’ ευθείας τα προϊόντα απ’ το χωράφι στον πάγκο.

Στο Ηράκλειο την Τετάρτη προγραμματίζεται συλλαλητήριο, ενώ μέχρι τότε οι παραγωγοί και οι έμποροι θα αναρτούν μαύρες σημαίες στους πάγκους τους.

Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό
Φωτογραφία από Ιπποκράτη Ταμπακάκη
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-13.png

Ο Σ. Βαρδάκης

Την λαϊκή αγορά του Σαββάτου στο Ηράκλειο επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, όπου συνομίλησε με αγρότες, παραγωγούς, εμπόρους και εργαζόμενους. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγών και των εμπόρων λαϊκών αγορών.

Παραγωγοί και έμποροι διατυπώνουν την πλήρη αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο που επιχειρεί να φέρει η Κυβέρνηση και βάζει, όπως ανέφεραν οι ίδιοι στον κ. Βαρδάκη, ταφόπλακα για παραγωγούς και εμπόρους. «Στην πραγματικότητα θέλουν να μετατρέψουν τις λαϊκές σε υπαίθρια σούπερ μάρκετ που θα διαχειρίζονται μεγάλες αλυσίδες εξοβελίζοντας παραγωγούς, αγρότες και εμπόρους που δραστηριοποιούνται 90 χρόνια στις λαϊκές αγορές και αποτελούν πλέον θεσμό για ολόκληρη την κοινωνία», σημείωσε ο κ. Βαρδάκης.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των λαϊκών  αγορών ενημέρωσαν τον κ. Βαρδάκη, ότι δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 7 Απριλίου καθώς προχωρούν σε κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια συνεχίζοντας τον αγώνα, έως ότου καταλάβει η Κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να παίζουν με την ίδια την επιβίωση τους. 

Όπως ενημέρωσε ο κ. Βαρδάκης τους παραγωγούς και τους εμπόρους των λαϊκών αγορών, εδώ και 2 μήνες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει αναδείξει το πρόβλημα, έχοντας καταθέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ερωτήσεις και αναφορές προς τα αρμόδια Υπουργεία και πραγματοποιώντας συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Δυστυχώς φωνή βοώντος  από τον Αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Μάλιστα ο κ. Βαρδάκης χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον Υπουργό Ανάπτυξης ο οποίος είχε δεσμευτεί για την απόσυρση του πρώτου σχεδίου νόμου και επανακατάθεσή του, λαμβάνοντας υπόψιν τις προτάσεις των Ομοσπονδιών λαϊκών αγορών, δέσμευση που δεν τήρησε. 

«Θα είμαστε δίπλα σας και μαζί θα αγωνιστούμε για να μην περάσει ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο που πραγματικά, μετά από 90 χρόνια διαλύει τις λαϊκές αγορές, αγνοώντας την τεράστια πληγή που ανοίγει όχι μόνο στους παραγωγούς, αγρότες και εμπόρους, αλλά και σε εκατομμύρια καταναλωτές», συμπλήρωσε ο κ. Βαρδάκης.   

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί