Σε ύφεση η φωτιά στην Ανδρο

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από τον πρωί της Κυριακής στην Ανδρο, ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Ρέματα και Αντένι.

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα από τους καπνούς, με τις φλόγες να είναι ορατές από χιλιόμετρα. Η φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή Ρέματα.

Με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μεταφέρθηκε στην Άνδρο και δεύτερο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, ενώ στις 13.00 αναχώρησε πλοίο από την Ραφήνα, το οποίο μίσθωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να μεταφέρει 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από την Αθήνα.

Έτσι, συνολικά θα επιχειρούν στην πυρκαγιά 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα (ένα του ΠΣ και ένα του Στρατού).

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές με δικά τους οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μεικτό κλιμάκιο του Π.Σ και της ΕΛ.ΑΣ. [Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)] διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο πριν από τη 01.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Απριλίου 2021 σε πολύ δύσβατη περιοχή με σχίνα και πουρνάρια. Πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί