Παυλάκης: «Παγκόσμια πρώτη το άνοιγμα μίας χώρας στην κορύφωση του επιδημικού κύματος»

«Κάθε άνοιγμα θα αυξήσει τα κρούσματα»

Παγκόσμια πρωτοτυπία, αποτελεί για τον διευθυντή του Τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου στις ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη, η απόφαση περί ανοίγματος του λιανεμπορίου κι ενώ η χώρα βρίσκεται στην κορύφωση του επιδημικού κύματος.

Ο καθηγητής επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι το άνοιγμα δραστηριοτήτων θα φέρει αύξηση των κρουσμάτων, σημειώνοντας πως ευελπιστεί για την «επιστροφή σε μία πιο λογική κατάσταση» εφόσον μετά τις νέες κυβερνητικές αποφάσεις φανούν νέα αρνητικά σημάδια σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην επικράτεια. «Κάθε άνοιγμα θα αυξήσει τα κρούσματα», επανέλαβε ασκώντας εμμέσως κριτική στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Όσον αφορά το τι οδήγησε την κατάσταση στα τωρινά δεδομένα, ο κ. Παυλάκης επεσήμανε ότι: «τα κρούσματα την προηγούμενη περίοδο ανέβαιναν γιατί η χώρα ήταν αρκετά ανοιχτή. Οι περισσότερες δουλειές ήταν ανοιχτές όλο αυτό το διάστημα και οι άνθρωποι πήγαιναν στις δουλείες τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Τέλος, υπογράμμισε τοποθετούμενος στο Mega, ότι «εάν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εφεδρείες στο Σύστημα Υγείας, μας οδηγεί σε ένα Πάσχα με περιορισμούς, ούτως ώστε να υπάρξει ένα καλό καλοκαίρι».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί