Φιλιππίδης: Για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού καλείται από τον εισαγγελέα

Το κατώφλι του εισαγγελέα καλείται να περάσει την επόμενη εβδομάδα ο Πέτρος Φιλιππίδης

Να καταθέσει ως ύποπτος για την διάπραξη τριών σοβαρών αδικημάτων σεξουαλικής βίας καλείται από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης. Συγκεκριμένα καλείται σε ανωμοτί κατάθεση την επόμενη Παρασκευή για δύο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό κατά ενηλίκων γυναικών συναδέλφων του.

Σε περίπτωση που μετά την προανακριτική έρευνα ο ηθοποιός διωχθεί η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή για τη διενέργεια της κύριας έρευνας και ο κατηγορούμενος πλέον θα κληθεί σε απολογία.

Ο βιασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τελέστηκε το 2008 μέσα στο θέατρο «ΗΒΗ» όπου πήγε η τότε νεαρή ηθοποιός, προκειμένου να συζητήσουν για δουλειά. Όπως κατέθεσε όμως εκείνος της επιτέθηκε και την κακοποίησε σεξουαλικά. Αρχικά η υπόθεση καταγγέλθηκε ως απόπειρα βιασμού, αλλά αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό που πλέον ζητά εξηγήσεις για τετελεσμένη πράξη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι δύο απόπειρες βιασμού τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις ηθοποιούς να καταγγέλλουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του Π. Φιλιππίδη ενώ είχαν συναντηθεί μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Η μία απόπειρα βιασμού καταγγέλλεται ότι έλαβε χώρα το 2010 στο καμαρίνι του ηθοποιού στο θέατρο «Μουσούρη» και η συνάντηση αφορούσε ενδεχόμενη συνεργασία. Όταν όμως η ηθοποιός μπήκε στο καμαρίνι του εκείνος της επιτέθηκε, ακινητοποιώντας την στον καναπέ με μπουνιές και κλωτσιές επειδή η κοπέλα αντιστεκόταν με όλες της τις δυνάμεις. Μετά από αρκετή ώρα κατάφερε να του ξεφύγει και πήγε αμέσως σε μία φίλη της η οποία καταθέτοντας στον εισαγγελέα επιβεβαίωσε ότι η κοπέλα είχε ξυλοκοπηθεί καθώς είδε τα σημάδια που είχε στο πρόσωπο και στον λαιμό της.

Η δεύτερη απόπειρα βιασμού φέρεται να έγινε το 2014, με την γυναίκα ηθοποιό να καταγγέλλει ότι κλειδώθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη μέσα στο αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία στο Ψυχικό μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχαν. Και στις δύο αυτές υποθέσεις, σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, ο ηθοποιός εμφανίζει αντίστοιχη τακτική και όταν παρά τη βία που ασκεί δεν επιτυγχάνει τον στόχο του, φέρεται να απειλεί τις συναδέλφους του με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Σημειώνεται ότι ο εγκαλούμενος ηθοποιός δικαιούται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για τις εξηγήσεις του στον εισαγγελέα ώστε να ετοιμάσει και να παραδώσει υπόμνημα με τις θέσεις του. Την διαδικασία ακολουθεί η αξιολόγηση του υλικού από τον εισαγγελικό λειτουργό καθώς και τα επιχειρήματα που θα αναπτύξει ο ηθοποιός για να αντικρούσει τις καταγγέλλουσες, και μετά η τελική ενέργεια για την υπόθεση που είναι η άσκηση ποινικής δίωξης ή η αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες έγιναν αρχικά στο Πειθαρχικό Όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών και μετά έφτασαν στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία διεξάγει προκαταρκτική έρευνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί