«Το έρημο κλουβί»: Κυκλοφόρησε το παραμύθι της Β. Καρακατσάνη

Κυκλοφόρησε το παραμύθι της Βαγγελιώς Καρακατσάνη με τίτλο «Το έρημο κλουβί», με τις ζωγραφιές της Εύας Μελά.

Λίγα λόγια για το παραμύθι

Τα παιδιά, μέσα από μια πρωτότυπη ιστορία που έφτιαξε η Βαγγελιώ Καρακατσάνη με πρωταγωνιστές τα πουλιά, θα βρεθούν μπροστά σε διλήμματα που θα κληθούν να διαχειριστούν στην ενήλικη ζωή τους, όταν οι καταναγκασμοί -με όποια μορφή- θα βαραίνουν στις επιλογές τους. Ταυτόχρονα το «Έρημο κλουβί» είναι ένα μάθημα αισθητικής και καλαισθησίας με τα εξαιρετικά σχέδια που έφτιαξε η Εύα Μελά εμπνευσμένη από την ιστορία. Και τέλος, υπάρχει στο τέλος ένα διαδραστικό παράρτημα (ασκήσεις) με το οποίο τα παιδιά εξοικειώνονται με το βιβλίο γενικότερα.  

Περίληψη

Το έρημο κλουβί ψάχνει απεγνωσμένα για παρέα. Όταν εμφανίζεται ένα περιστέρι το εκλιπαρεί σχεδόν να το φιλοξενήσει, να γίνουν φίλοι. Το περιστέρι αρνείται και το έρημο κλουβί του λέει ότι πολλά πουλιά στη θέση του θα διάλεγαν όλα όσα μπορεί να παρέχει το κλουβί. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και στην πράξη και προκαλεί το περιστέρι να του φέρει κάποια πουλιά δελεάζοντας τα με όσα το κλουβί μπορεί να τα προσφέρει. Το περιστέρι δέχεται την πρόκληση και πράγματι πείθει τέσσερα πουλιά να το ακολουθήσουν, υποσχόμενο ό,τι καθένα πουλί αναζητούσε… τροφή, παρέα, ασφάλεια…

Όταν το περιστέρι φέρνει τους φίλους του στο κλουβί, σπεύδουν ποιο να πρωτομπεί… Τα καταφέρνουν να μπουν και διαπιστώνουν ότι «κλουβί» σημαίνει σκλαβιά, στέρηση ελευθερίας. Αναθεωρούν την πρώτη τους απόφαση όμως είναι πλέον αργά…

Το περιστέρι θεωρώντας ότι εκείνο φταίει που το κλουβί παγίδευσε τα πουλιά, τα ελευθερώνει και τα προσκαλεί να σκέφτονται τις συνέπειες πριν πάρουν την όποια απόφαση και πετάνε όλα μαζί ελεύθερα προς το δάσος. 

 Βιογραφικό: Βαγγελιώ Καρακατσάνη

Η Βαγγελιώ Καρακατσάνη γεννήθηκε στο Ηράκλειο και είναι παντρεμένη με το Νίκο Λουτράρη από τις Αρχάνες όπου και διαμένουν.

Είναι Aρχιτέκτων Τοπίου, έχει ασκήσει το επάγγελμά της στον ιδιωτικό τομέα.

Εργάστηκε  επίσης ως  δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο και σήμερα  γράφει στις εφημερίδες «Αλήθεια» και «Φωνή Λογοτεχνών» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα Ατέχνως. 

Παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου, φωτογραφίας, χορού και δραματοθεραπείας.  

Εξέδωσε το μυθιστόρημα «Στη ρίζα τ’ αετού», το παραμύθι «Το Άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι», την ποιητική συλλογή «Τα αναγκαία» ενώ συμμετέχει στην ποιητική ανθολογία «Γράμματα της ποίησης» και στη συλλογή ποιημάτων και διηγημάτων «Σκληρός Απρίλης 2020 μ.Χ.»

Βιογραφικό: Εύα Μελά  

Ζωγράφος- Χαράκτρια

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, όπου σπούδασε Χαρακτική, Τυπογραφία & Τέχνη του Βιβλίου. Συνέχισε σπουδές στο Παρίσι και μετά από διαγωνισμό έλαβε Μεταπτυχιακή Υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στην Χαρακτική. Για μεγάλο χρονικό διάστημα διδάχθηκε Χαρακτική κοντά στον Γιώργη Βαρλάμο.

Εχει πραγματοποιήσει 25 Ατομικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και 4 ατομικές εκθέσεις στο εξωτερικό. 

Ασχολείται με τη Ζωγραφική και τη  Χαρακτική, τη φιλοτέχνηση βιβλίων και εντύπων και την εικονογράφηση βιβλίων για παιδιά. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 22 βιβλία για παιδιά και έχει επιμεληθεί πολλά εξώφυλλα .

΄Εχει βραβευτεί σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς για σχεδιασμό γραμματοσήμου και σχεδιασμό βιβλίου. Το 2000 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης και με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου για το βιβλίο της Γεωργίας Ανεζίνη-Λεράκη “Η Περιπέτεια μιας Καρδερίνας».

Έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στις περιοδεύουσες εκθέσεις του ΕΕΤΕ, σε εκθέσεις για την Ειρήνη, στις εκθέσεις «Άνθρωποι, χρώμα και σίδερο» 2006 – 2017 με την κίνηση καλλιτεχνών «Πέρα-σ-μα» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, κ.α. 

Λεπτομέρειες έκδοσης

Εκδότης: Εκδόσεις Ατέχνως
Χρονολογία έκδοσης: Μάρτος  2021
Συγγραφέας:  Βαγγελιώ Καρακατσάνη
Ζωγραφιές – Αισθητική επιμέλεια: Εύα Μελά
Επιμέλεια κειμένων: Αλεξάνδρα Παπαναστασίου
Σελιδοποίηση και επιμέλεια ασκήσεων: Πέτρος Φιλιππίδης
Εκτύπωση: 4χρωμο
Αριθμός σελίδων: 44
Διαστάσεις: 21Χ30
ISBN: 978-618-85121-7-7
Τιμή 14,50 (δεν συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ)

Ευχαριστούμε τις εταιρείες IRIS, Fresh Snack, Hal Plast με τη στήριξη των οποίων παραδίδουμε στους αναγνώστες μια καλαίσθητη και ωφέλιμη για τα παιδιά έκδοση.

Διάθεση – Διανομή:
Κεντρική διάθεση: Τσιγαρίδας ΑΕ – 210.2717521

Επίσης:

Αθήνα: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΡ’ ΗΜΙΝ – Ε.ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ Χαριλάου Τρικούπη 11 Α (Χονδρική – Λιανική)
Καλκαβούρα Μάρθα, ΔΕΡΒΕΝΙΩΝ 58 – Εξάρχεια, 2103006395, 6976813533
Θεσσαλονίκη: Ακυβέρνητες Πολιτείες – Αλ. Σβώλου 28 – 2310 273207
Κεντρική διάθεση για την Κύπρο: Βιβλιοπωλείο Περιδιάβαση  (Τηλ:24 645646, 99545635)

Μπορείτε να το παραγγείλετε και να το παραλάβετε στο χώρο που θα μας υποδείξετε. Παραγγελίες είτε
με email
EkdoseisAtexnos@gmail.com
μέσω του site ekdoseis-atexnos.gr  
τηλεφωνικά 📱 6979795057

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί