Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Ανωγείων και τον Διευθυντή του Αστεροσκοπείου Σκίνακα

Συνάντηση με τον διευθυντή του Αστεροσκοπείου Σκίνακα Βασίλη Χαρμανδάρη και τον Δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την στήριξη του επιστημονικού έργου που παράγει το Αστεροσκοπείο Σκίνακα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει οικονομικά το έργο της ηλεκτροδότησης του αστεροσκοπείου με το δίκτυο της ΔΕΗ. Το έργο χαρακτηρίστηκε κομβικής σημασίας από τον κ. Χαρμανδάρη καθώς το Αστεροσκοπείο με την ηλεκτρική διασύνδεση του θα μπορεί να συμμετάσχει σε δράσεις παρατήρησης δορυφόρων και παροχής υπηρεσιών προς την Πολιτεία αλλά και σε ιδιώτες.

Παράλληλα η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει το δήμο Ανωγείων προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο συντήρησης του δρόμου που οδηγεί στο Αστεροσκοπείο.

Ο Διευθυντής του Αστεροσκοπείου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δήμαρχο Ανωγείων για την στήριξη του επιστημονικού έργου στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα.

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να στηρίζει το σημαντικό έργο που παράγει για την επιστημονική κοινότητα το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, όπως πράττει με όλα τα επιστημονικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα του νησιού μας, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί