Σύγκρουση πλοίων στη Σαλαμίνα

Ατύχημα ανάμεσα σε δυο επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Σαλαμίνα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε, το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» κατά τον απόπλου από την προβλήτα Φανερωμένης Σαλαμίνας για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου της γραμμής Πέραμα Μεγάρων – Φανερωμένη Σαλαμίνας, προσέκρουσε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΑΙΑΝΤΑΣ» το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο κοντά στην προβλήτα. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στο «ΑΙΑΝΤΑΣ».

Στη συνέχεια λόγω αδυναμίας πρόσδεσης του «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στην προβλήτα, καθώς επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, απέπλευσε προς το λιμάνι Περάματος Μεγάρων, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και εκφορτώθηκαν τα οχήματα και στη συνέχεια επέστρεψε κενό φορτίου και επιβατών, στο λιμένα Φανερωμένης Σαλαμίνας.

Από τη Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δυο πλοίων μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί