Η μητέρα του κόλλησε covid μέσα στο ΠΑΓΝΗ και πέθανε- “Κανένα μέτρο από τη διοίκηση για τη μη διασπορά”

Σχόλιο του πρώην περιφερειακού συμβούλου Κρήτης, Στέλιου Ορφανού (χθες έχασε τη μητέρα του στο ΠΑΓΝΗ από covid τον οποίο κόλλησε ενώ νοσηλευόταν) στην ανακοίνωση του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, για τη διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο. Όπως είναι γνωστό, ο διοικητής του νοσοκομείου κατηγόρησε τους συνοδούς των ασθενών για τη διασπορά, συνεχίζοντας τα γνωστά περί “ατομικής ευθύνης”.

Με την καταγγελία του ο κ. Ορφανός, κατηγορεί τον διοικητή και τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι εκείνοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διασπορά του covid. Και για το θάνατο της μητέρας του.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στο ΠΑΓΝΗ: Με κορονοϊό ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική

Μεγάλη η διασπορά του ιού σε κλινικές του ΠΑΓΝΗ – Κρούσματα σε ασθενείς και γιατρούς

Καταγγελία μέσω του Candiadoc μετά τα κρούσματα στο ΠΑΓΝΗ: «Γιατί rapid test 2 φορές την εβδομάδα μόνο για τους ανεμβολίαστους;»

Εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ για την διασπορά του ιού στο νοσοκομείο: «Αποδεικνύεται το αδιέξοδο της πολιτικής του χαμηλότερου δυνατού κόστους»

Η επιστολή:

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, σε ρόλο εισαγγελέα, μετά από αναφορά της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου, αποδίδει τη σημαντική διασπορά του κορωνοϊού στο ΠΑΓΝΗ σε συνοδούς ασθενών, που «παρά τις αυστηρές συστάσεις, . . . λειτουργούν με προκλητικό τρόπο.»
Εύκολη κατηγορία, αόριστη, που διατυπώνεται με τη βεβαιότητα ότι κανείς «κατηγορούμενος» δεν πρόκειται να απαντήσει.
«Κατηγορούμενος» συνοδός είμαι και εγώ που νομίζω πως ο Διοικητής κάνει λάθος.
Στις 20/3, Σάββατο βράδυ, η μητέρα μου, 92 ετών, μπήκε στο Τμ. Επειγόντων, με οξεία λοίμωξη, σχεδόν ημιθανής. Χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, ανένηψε και μεταφέρθηκε στην Α Παθολογική, σε θάλαμο με 8 ασθενείς γυναίκες (άνω των 90 ετών, όλες βαριά περιστατικά, με συνοδούς).
Σημειώνω πως στις 6/3 είχε κάμει στο ΠΑΓΝΗ την 1η δόση του εμβολίου, ενώ εγώ που τη συνόδευσα, είχα κάμει 3 φορές τον τελευταίο μήνα Rapid test, που ήταν αρνητικά.
Το πρώτο βράδυ, διανυκτέρευσα δίπλα στη μητέρα μου και μετά πήγαινα καθημερινά στο ΠΑΓΝΗ μέχρι τις 28 Μάρτη. Εντυπωσιάστηκα από τη μια με τις συγκινητικά φιλότιμες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, την υπομονή και τους ευγενικούς τους τρόπους. Διαπίστωσα όμως από την άλλη, ότι έτρεχαν συνεχώς, δεν σταματούσαν καθόλου και μόλις που προλάβαιναν τα στοιχειώδη της νοσηλείας του κάθε ασθενούς. Σε καμία περίπτωση δεν είχαν χρόνο για τη συνεχή προσωπική προσοχή που χρειάζεται ένας βαριά ασθενής αυτής της ηλικίας. Αυτό το κενό καλύπτει ο συνοδός
Είναι τόσο ξεκάθαρη και κραυγαλέα η έλλειψη προσωπικού, που είναι αδύνατον να μην το γνωρίζει -πρώτος απ’ όλους- ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ. Επί πλέον γνωρίζει ότι για την έλλειψη προσωπικού έχει πολιτική ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ο ίδιος, αλλά και το κράτος που εκπροσωπεί. Σκόπιμα επιτίθεται στους συνοδούς για να αποφύγει αυτή την ευθύνη.
Παραπέρα ο διοικητής αποφαίνεται πως η διασπορά του ιού, «επιβεβαιώνει με οδυνηρό τρόπο, την επιτακτική ανάγκη συνεχών Rapid Test ελέγχων των συνοδών».
Προσωπικά, από 20 ως 27 Μάρτη, δεν διαπίστωσα καμία απολύτως πρωτοβουλία της διοίκησης να οργανώσει ή να κάνει ή να μιλήσει έστω για ένα Test, έστω και σε ένα συνοδό. Ή μήπως η διοίκηση δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά όλα είναι θέμα «ατομικής ευθύνης» κάποιων συνοδών; Ας μας πει η Διοίκηση πόσα Rapid Test έγιναν αυτή τη βδομάδα στους συνοδούς της Παθολογικής με δική της πρωτοβουλία και δαπάνη και ας αφήσει τα αστεία για συνοδούς που έμπαιναν όχι από τις κύριες, αλλά «προκλητικά» από άλλες εισόδους !
Αποτέλεσμα αυτής της στάσης της Διοίκησης ήταν ότι τόσο εγώ, όσο και η μητέρα μου και άλλοι πολλοί, μολυνθήκαμε από τον κορωνοϊό, χωρίς να το καταλάβουμε.
Μόνο την Κυριακή 28 Μάρτη, μετά από μία ολόκληρη εβδομάδα νοσηλείας της μητέρας μου, η διοίκηση έδωσε εντολή να γίνουν Rapid Test σε όλους τους συνοδούς. Προς μεγάλη μου έκπληξη βρέθηκα θετικός και αμέσως μπήκα σε καραντίνα, ενώ η μητέρα μου μεταφέρθηκε στη Μονάδα Κορωνοϊού και χθες πέθανε.
κ.Διοικητή
Κατηγορούμενος δεν είμαι εγώ, ο συνοδός του ασθενούς, που προσπαθώ να καλύψω τις ελλείψεις του νοσοκομείου, που γνωρίζετε και διαιωνίζετε με τη στάση σας.
Κατηγορούμενος και για το θάνατο της μητέρας μου και για τις χιλιάδες θύματα της πανδημίας, είναι η εγκληματική πολιτική του κράτους, που σείς στηρίζετε, που βάζει το «κόστος», πάνω από την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων.

Ηράκλειο 31/3/2021
Ορφανός Στέλιος
Πολιτικός Μηχανικός
πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί