«Η κυβέρνηση ζει στο Βασίλειο της Αντιφατικότητας»

«Είναι τουλάχιστον φαιδρό να λένε οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τα δημόσια πράγματα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επενδύει στα καταστροφικά σενάρια και επιχαίρει με την αύξηση των νεκρών», δήλωσε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα MEGA”, με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζει στο Βασίλειο της αντιφατικότητας. «Μετά την πρώτη περίοδο της πανδημίας- που σημειωτέον η αντιπολίτευση κράτησε μια συναινετική στάση- ήρθε η Άνοιξη και την κυβέρνηση την κατέλαβε ένας εφησυχασμός, όπως έχουν ομολογήσει πολλά στελέχη της ΝΔ, με αποτέλεσμα να μην ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για το δεύτερο. Με τον παρατεταμένο εγκλεισμό, σε οικονομία και σε σπίτια, η κυβέρνηση χρειάστηκε να διαχειριστεί και την καθημερινότητα του πολίτη. Εκεί άρχισαν τα λάθη. Ενοχοποιήθηκαν πλευρές της ζωής και της οικονομίας που δεν έχουν ευθύνη για τη μεταδοτικότητα και την υπερμεταδοτικότητα. Έπρεπε να ρίξει το βάρος στις συγκοινωνίες. Έφερε λεωφορεία των ΚΤΕΛ, χωρίς παράθυρα, αλλά με κλιματισμό. Αν κάποιος επιβάτης είχε τον ιό, χωρίς να το ξέρει, το λεωφορείο μετατρεπόταν σε «κινητή βόμβα».

»Μετά έκλεισε τα πάντα, ρίχνοντας στον Ελληνικό Λαό την ευθύνη για τη μετάδοση, όταν ξέρουμε από τις έρευνες ότι η ελληνική κοινωνία συμμορφώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό με τα μέτρα. Δεν είναι σωστό να ρίχνουν τις ευθύνες στους πολίτες. Τώρα λένε θα ανοίξουν την αγορά. Να ανοίξει η αγορά, αλλά με ασφάλεια και με σωστά μέτρα. Αν είχαν ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική, αν είχαν ρίξει το βάρος στην ιχνηλάτηση του ιού και την απομόνωση των θετικών κρουσμάτων, θα είχαμε προλάβει πάρα πολλά πράγματα. Τώρα με τα self-test. Υπάρχει θέμα προδιαγραφών και διάθεσης μετά τη χρήση. Πού θα τα πετάνε οι άνθρωποι, αφού το κάνουν και αν είναι μάλιστα θετικό; Κι αν βγαίνουν θετικά self-test, αλλά δεν ιχνηλατούνται, τότε δε θα προσφέρουν τίποτα.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί