Επιτελικό μπάχαλο: Ο Χρυσοχοΐδης αρχικά διέψευδε ότι αστυνομικοί φυλάνε τον Φουρθιώτη και μετά τον σάλο τους απέσυρε

Χρήστος Σπίρτζης: Τι συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κύριο Φουρθιώτη;

Βαριά εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι είχε στη φύλαξή του 14 αστυνομικούς.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατάφερε να διαψεύσει τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς ανακοίνωσε ότι με «παρέμβασή του» αποσύρονται οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη του παρουσιαστή.  Μικρή λεπτομέρεια ότι η ΓΑΔΑ μόλις την περασμένη Τετάρτη, στις 24 Μαρτίου, με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι τα «περί φύλαξης δημοσιογράφων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά από την «παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη».

Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσοι και από την συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε Παύλο Πολάκη, Κώστα Βαξεβάνη και στους αστυνομικούς που είχαν αποκαλύψει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης έχει φρουρά.

Χρήστος Σπίρτζης: Τι συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κύριο Φουρθιώτη;

Νωρίτερα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης ζητούσε απαντήσεις από την κυβέρνηση.

«Όσα αποκαλύπτονται για τον κ. Φουρθιώτη προκαλούν πολλά ερωτηματικά και απαιτείται άμεση απάντηση τόσο από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και από την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα κύριοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε:

  • Ισχύει ότι έχουν παραχωρηθεί 14 αστυνομικοί για φύλαξη του κ. Φουρθιώτη και μάλιστα στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής με καθημερινές κλοπές, με υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα σε βαθμό που να μην βγαίνουν ούτε οι τυπικές βάρδιες;
  • Ισχύει ότι του έχουν παραχωρηθεί 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα;
  • Ποιος και γιατί από την πολιτική ή φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως καταγγέλλεται, έχει εγκρίνει φύλαξη για τον γνωστό Μένιο Φουρθιώτη, με αριθμό ρεκόρ 14 αστυνομικών και 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα, για ποιόν λόγο και με ποια κριτήρια εγκρίθηκε;
  • Γιατί παρά τη σκληρά επικριτική ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων συνεχίζεται η φύλαξή του;
  • Ποιος του παρέχει αυτή τη σκανδαλώδη προστασία και την απαράδεκτη συμπεριφορά επιτρέποντας τη σύλληψη φωτορεπόρτερ που έκανε τη δουλειά του και μηνύσεις σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσιογράφους, σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ακόμη και σε αστυνομικούς;

Τελικά, τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;

Περιμένουμε δημόσιες απαντήσεις.

Και επειδή ως συνήθως δεν τις δίνετε θα υποχρεωθείτε να τις δώσετε μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί