Άνοιγμα σχολείων με… ατομική ευθύνη προανήγγειλε η Πελώνη – «Άδειασμα» σε Χρυσοχοΐδη για την υπόθεση Φουρθιώτη

Άνοιγμα σχολείων, δυσαρέσκεια για Χρυσοχοΐδη και υπεκφυγές για ΕΣΥ και Εκκλησία, ήταν μερικά από τα συστατικά της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο.

Το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Απριλίου προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επανέναρξη της σχολικής χρονιάς για κάποιες τάξεις, βασιζόμενη στην αμφιλεγόμενη πρακτική των self tests, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι της ευθύνης στους μαθητές και τους διδάσκοντες. Ωστόσο, το briefing της κυβερνητικής εκπροσώπου έφερε στην επιφάνεια μια ενδοκυβερνητική τριβή. Κι αυτό γιατί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου του Documento, η κ. Πελώνη “άδειασε” τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη για την υπόθεση της φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη από αστυνομικούς.

“Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία, με προοπτική την έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ”, είπε η κ. Πελώνη. Πρόσθεσε δε πως το βασικό εργαλείο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων είναι τα self tests: “Τα self tests είναι βασικό εργαλείο για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία”.

Κοροϊδία για το ΕΣΥ, λεφτά στην Εκκλησία 

Αναφερόμενη στο σύστημα υγείας, το οποίο δέχεται αφόρητη πίεση από την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η Αρ. Πελώνη “βάφτισε” ως ενίσχυση του συστήματος τη μετατροπή ενός ακόμη δημόσιου νοσοκομείου σε κλινική μίας ασθένειας: “Συνεχίζεται η εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. ειδικά στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Νοσοκομείο του Θριασίου μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid”. Αναφερόμενη στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση που αποφάσισε η κυβέρνηση για την Εκκλησία, η κυβ. εκπρόσωπος επιχείρησε να την εμφανίσει ως κίνηση που σχετίζεται με τον σεβασμό του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών: […] η έκτακτη επιχορήγηση αφορά όλες τις θρησκευτικές κοινότητες. Είναι ντροπή, θεωρώ, να συζητάμε αν πρέπει να στηριχθούν οι θρησκευτικές κοινότητες εν μέσω κορονοϊού. Η κυβέρνηση σέβεται τους πολίτες, που θρησκεύονται και τη θρησκευτική ελευθερία όλων”. Αναφερόμενη στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την άρση του λοκντάουν, η κυβ. εκπρόσωπος δεν έχασε την ευκαιρία να… υπενθυμίσει για μία ακόμα φορά την ατομική ευθύνη: “Εξαρτάται και από όλους εμάς η εξέλιξη αυτή. Περισσότερη ελευθερία, σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα. Είναι στο χέρι όλων μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να είμαστε συνεπείς, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε”.

Το μπαλάκι στον Χρυσοχοΐδη

Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση του Μ. Φουρθιώτη, η Αρ. Πελώνη “εδειξε” ως υπεύθυνο τον Μ. Χρυσοχοΐδη: “Δεν θα δεχτούμε καμία κατάχρηση σ’ αυτό το θέμα, σε περιπτώσεις που δεν δικαιολογούν αστυνομική προστασία. Για περαιτέρω διευκρινήσεις σας παραπέμπω στο αρμόδιο Υπουργείο”.

Ν. Ηλιόπουλος: Στη χώρα της ατομικής ευθύνης…

Η αντιδράσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν από το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Νάσο Ηλιόπουλο, ενώ σε εκκρεμότητα μένει η αξίωση εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δοθούν εξηγήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το φιάσκο με την αστυνομική φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη.

Πέντε μήνες αποτυχημένων μέτρων, με την απώλεια περισσότερων από 7.000 συνανθρώπων μας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να μιλάει μόνο για την ατομική ευθύνη.

Ακόμα και τα τεστ θα αποτελούν ζήτημα ευθύνης των πολιτών, αντί να ακολουθήσουμε την ορθή επιστημονικά λύση της συνταγογράφησής τους.

Στην χώρα της ατομικής ευθύνης οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τίποτα είναι τα κυβερνητικά στελέχη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί