Μετά τα κανάλια, την Aegean και τους κλινικάρχες ήρθε η σειρά της εκκλησίας για κυβερνητικό «δωράκι», με τροπολογία Κεραμέως

Έκτακτη κρατική οικονομική ενίσχυση στην Εκκλησία λόγω … κορονοϊού, ενώ οι πολίτες βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση

Μετά τα κανάλια, την Aegean και τους κλινικάρχες ήρθε η σειρά της εκκλησίας για «έκτακτη ενίσχυση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες λόγω της διάδοσης του κορονοϊού και να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό της έργο». Πανηγυρίζει ο εκκλησιαστικός Τύπου πίνοντας νερό στο όνομα της Νίκης Κεραμέως.

Με «ιερή» τροπολογία της υπουργού Παιδείας η κυβέρνηση προχωρά σε ένα «θείο δώρο» και συγκεκριμένα στην εφάπαξ έκτακτη ενίσχυση της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων Δωδεκανήσου, του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κοκ. Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας: «Έκτακτες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας».

Εντύπωση προκαλεί ότι στην τροπολογία δεν ορίζεται το ύψος της επιχορήγησης που θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς αυτό θα οριστεί σε κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών. Επιπλέον, η έκτακτη επιχορήγηση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη, ενώ δεν θα δεσμευτεί ή συμψηφιστεί με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, είχε καταγγείλει πως τα έξοδα κηδείας αυξήθηκαν κατά 150% και η μετακύληση της αύξησης πηγαίνει «στις πλάτες των δημοτών». Με επιστολή προς την «Αυγή», ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χρυσόπουλος, πρόεδρος του Ειδικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Διαχειρίσεως Κοιμητηριακών Ιερών Ναών Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είχε επί της ουσίας επιβεβαιώσει το θέμα.

Να σημειωθεί ότι μία από τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Τάκη Θεοδωρικάκου στο υπουργείο Εσωτερικών ήταν η μεταβίβαση των μη ενοριακών κοιμητηριακών ναών από τους Δήμους στις Μητροπόλεις.

Διαβάστε την τροπολογία:

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Μετά τα κανάλια, την Aegean και τους κλινικάρχες ήρθε η σειρά της εκκλησίας για κυβερνητικό «δωράκι», με τροπολογία Κεραμέως”

  1. Νοικοκυρά

    Οι οικογένειες βρίσκονται όντως σε απελπιστική κατάσταση και ειδικά οι μητέρες που αφήνουν και την καριέρα τους για να διαβάζουν τα παιδιά και να τα στηρίζουν στην τηλεδιδασκαλία, εφόσον βέβαια ξέρουν γράμματα. Ένα και μόνο παιδί σε τηλεδιδασκαλία είναι τόσο πλήρης απασχόληση για τη μαμά που δεν μπορεί ούτε να μαγειρέψει, πόσο μσλλον να δουλέψει από το σπίτι. Η Κεραμέως δεν δίνει ούτε τα 200 ευρώ για τάμπλετ που λέει ένα χρόνο τώρα.

  2. Δεν θέλουμε τη φιλανθρωπία σας

    Αυτό δεν είναι υπουργός είναι Άη Βασίλης. Ο λαός χρειάζεται αξιοπρέπεια και όχι ελεημοσύνη από μεγαλοκυρίες, πριγκιπέσες και παπάδες. Άντε να πάει σπίτι του όλο το φασισταριό. Η ζωή μας αξίζει, εσείς θεωρείτε ότι μας κάνετε χάρη που υπάρχουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί