Μοιράζει χρήμα η Σ. Νικολάου: 1,1 εκατ. ευρώ με 7 απευθείας αναθέσεις μέσα σε 5 μόλις μέρες

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά επτά αναθέσεις συνολικού κόστος άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έκανε μέσα σε μόλις πέντε ημέρες η Σοφία Νικολάου. Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής υπό την πλήρη ανοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνει «ρεσιτάλ».

Δείτε επίσης: 144.000 ευρώ για… χλωρίνες και απορρυπαντικά από την Σ. Νικολάου σε εταιρία – «φάντασμα»

«Δεν ιδρώνει ούτε το αυτί της κ. Νικολάου παρά τις καταγγελίες εις βάρος της, ενώ ο κ. Μητσοτάκης την καλύπτει πλήρως και συνειδητά»

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η Αυγή, από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 26 Μαρτίου, με το γνωστό πρόσχημα της πανδημίας, η Σοφία Νικολάου προχώρησε με σειρά απευθείας αναθέσεων στην προμήθεια αντισηπτικών, απολυμαντικών, προστατευτικού ρουχισμού, γαντιών, μασκών, προϊόντων ατομικής περιποίησης και καθαρισμού, για τα κέντρα κράτησης της χώρας. Το συνολικό κόστος αγγίζει το 1,1 εκατομμύριο ευρώ.

Ειδικότερα η Σοφία Νικολάου έδωσε:

  • 143.948 ευρώ για αντισηπτικά
Απευθείας ανάθεση
  • 166.098 ευρώ για υγρά κρεμοσάπουνα και αφρόλουτρα
Απευθείας ανάθεση
  • 144.044,80 ευρώ για χλωρίνες και απορρυπαντικά
Απευθείας ανάθεση
  • 171.120 ευρώ για προστατευτικές ολόσωμες φόρμες και προστατευτικά ποδονάρια
Απευθείας ανάθεση
  • 170.624 ευρώ για σαμπουάν και μπάρες σαπουνιού
Απευθείας ανάθεση
  • 146.545 ευρώ για αναπνευστικές μάσκες προστασίας FFP
Απευθείας ανάθεση
  • 146.863 ευρώ για γάντια λάτεξ μίας χρήσης
Απευθείας ανάθεση

«Οι σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις, που έφτασε σήμερα μέχρι το σημείο η “πρωταθλήτρια” σε απευθείας αναθέσεις, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, να αναθέτει σε μίνι μάρκετ δεκάδες χιλιάδες ευρώ για χλωρίνες, όλα αυτά που βλέπουμε με τις απευθείας αναθέσεις είναι κάτι φυσιολογικό για εσάς!» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή.

Δείτε ακόμη: «Είμαστε περήφανοι που σπάσαμε τη διαπλοκή των καναλιών» (Βίντεο)

«Η πανδημία συνεχίζεται με τραγικά αποτελέσματα.  Σήμερα μαθαίνουμε ότι πάνω από 700 άτομα είναι διασωληνωμένοι. Κι όμως, μέσα σε αυτή την κατάσταση, βρίσκει ευκαιρία η κυβερνητική πλειοψηφία και μοιράζει αφειδώς δημόσιο χρήμα.  Η Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής,  κ. Νικολάου, έκανε τις τελευταίες 5 ημέρες, 7 απευθείας αναθέσεις άνω του 1 εκ. ευρώ. Δεν βρίσκεται κανείς εχέφρων στην κυβέρνηση να την μαζέψει;», είπε από την πλευρά του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ακολουθούν τα έγγραφα στην «Διαύγεια» που αποκαλύπτουν το πάρτι απευθείας αναθέσεων της Σοφίας Νικολάου:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί