ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Να συνεχιστούν τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων, σχετικά με τις 8μηνες συμβάσεις στους ΟΤΑ, μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ:

«Στα χρόνια των μνημονιακών απαγορεύσεων 36.000 άνεργοι απασχολήθηκαν με 8μηνες συμβάσεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επρόκειτο για τα τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, μέσα από τα οποία αμβλύνθηκε το οξύ πρόβλημα της ανεργίας για χιλιάδες οικογένειες, ενώ στα 5 χρόνια που λειτούργησε καλύφθηκαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων. Μόνο ο Δήμος Αποκόρωνα είχε 28 τέτοιους εργαζόμενους, αριθμός κρίσιμος για να ανταπεξέλθει στο έργο του.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, με κατάλληλες ενέργειες και διαδικασίες αννανέωνε τις 8μηνες συμβάσεις βρίσκοντας τρόπο να παρακάμπτονται οι μνημονιακές απαγορεύσεις.

Οι ανάγκες των Δήμων απαιτούν βέβαια προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους και να σχεδιάσουν το μέλλον. Τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας δεν είναι παρά μια προσωρινή λύση, η οποία όμως τις βοήθησε στο παρελθόν.

Όπως όμως αναφέρει στο με αρ. πρωτ. 462/2-2-2021 Δελτίο Τύπου της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του Ο.Α.Ε.Δ. «…ο ΟΑΕΔ δεν θα εκδώσει το 2021 πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αποκορώνου θεωρεί την επικείμενη αυτή διακοπή μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τον Δήμο, ο οποίος θα στερηθεί πολύτιμες υπηρεσίες εν όψει της θερινής σεζόν και καλεί:

– Την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις σχετικές ενέργειες και διαδικασίες, με τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα είχε προβεί στην συνέχιση παλαιότερου αντίστοιχου προγράμματος και να μην προχωρήσει στην απόλυση αλλά στην ανανέωση των συνολικά 36.000 τρεχουσών συμβάσεων των απασχολουμένων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

– Τον Δήμο Αποκορώνου να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, σε συνεργασία και συντονισμό με την ΚΕΔΕ (η οποία έχει ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα παράτασης των συμβάσεων του τρέχοντος προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας), προς το Υπουργείο Εργασίας.

– Το αρμόδιο υπουργείο και τον ΟΑΕΔ να προχωρήσουν σε πλήρη αναθεώρηση της απόφασης παύσης της υλοποίησης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και στην τάχιστη προκήρυξη της συνέχισής του, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος ιδιωτικοποίησης πλήθους υπηρεσιών των δήμων προς ιδιωτικά συμφέροντα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί